tisdag 29 januari 2013

Skånsk vinter

Jaha, då var det skånsk vinter igen, all den vackra snön ett minne blott, 4 plusgrader och iskalla regndroppar som faller från en blygrå himmel, stormvarning är utfärdad, och här vid kusten ska det bli kuling under natten och under det kommande dygnet ska det öka till storm natten till torsdag.

Här hemma är det dock  varmt och skönt, det är jag, soffan och en stor mugg med gott te, artikeljakt på nätets databaser för fackartiklar kring forskningsområden för sjuksköterskor artiklar som förhoppningsvis skall ge en inledning till magisteruppsatsen som ska vara klar om ett år, nästa vecka är det idéseminarium och strukturen ska börja slipas på, att skriva akademiskt är inte min favoritsysselsättning men det är bara att göra det. Jag tycker om att skriva men mitt skrivande fick sig en törn på gymnasiet och har nog aldrig hämtat sig sedan dess. Men jag har ändå fortsatt att skriva och läsa.

Avslutar dagens rader och inlägg med att tacka alla fina bloggvänner för all pepp i samband med studiestarten, ni är alla guld värda och jag uppskattar det enormt. Jag uppskattar det otroligt mycket ska ni veta speciellt eftersom det är kaos i vardagen här hemma, brukar bli så när livet vänder och era rader är värdefulla mitt i det kaoset!

Kramar

8 kommentarer:

 1. Usch ja, den här eländiga skånska vintern! Men vi uthärdar, vi är sega, och längtar till vårens grönska.

  Tycker inte du ska bry dig om vad som hände på gymnasiet vad gäller ditt skrivande. När det kommer till bloggen flyter det på så fint och jag gillar verkligen läsa här:)

  Sköt om dig och ta det lugnt, det där kaoset vänder och sen går ni på rutin!

  Kramar
  Suz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inte kul när det är isbana med vatten ovanpå, blir så blött när man halkar ikull och jag hoppas verkligen att alla gamla tanter höll sig inne igår!

   Tack för dina rader, älskade att skriva som barn och ungdom men som sagt på gymnasiet tog det stopp, sedan dess har jag bara skrivit studierelaterat och så detta på bloggen, men jag skulle vilja skriva mer, men det det tar stopp...

   Jo jag hoppas verkligen kaoset ger sig men det brukar det göra!

   Många kramar

   Radera
 2. Låt inte vad som hände på gymnasiet sänka dig Nettan. Det är mer än 20 år sedan. Tänk på hur mycket som har hänt sedan dess. Hur mycket du har presterat och växt som människa och du kan visst skriva. Bara se hur mycket du skriver här på bloggen. Fantastiskt skrivande som berör så många. Så sträck på dig, tro på dig själv och skriv av hjärtans lust vännen. Du vet vem du är och vad du kan.

  Ibland blir livet lite kaosartat. Fullt förståeligt när vardagen förändras. Det tar sin tid att finna nya rutiner men det kommer ni att göra. Det kommer att bli bra Nettan.

  Ja hu, storm på väg! Jag hoppas att den kommer att vara snäll mot oss.

  Ta hand om dig och ha en bra vecka!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta för dina fina ord, du vet precis vad du ska skriva så att det bara öppnas i hjärtat när man läser! Tack!

   Vi får hoppas att stormen inte blir så eländig som de säger!

   Kramar

   Radera
 3. Vi hejar på dig, tänker på dig...och en del av mig önskar att jag kunde skriva att jag skriver på min magisteruppsats.

  Det är stort, det är imponerande, det är inspirerande Nettan! Du kommer vara så lycklig och glad när det här är klart. Alla "ups and downs" kommer vara värt det, allt slit.

  Varm kram!
  Lotta


  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tror på mig Lotta! Igår hade jag en neråt dipp och kände bara att nä jag stoppar här och nu och jobbar i stället men samtidigt vill jag ju detta så innerligt! SÅ jag har bestämt mig för att det får bära eller brista, lär säkert komma mer inlägg om detta sen!

   Kramar

   Nettan

   Radera
 4. Förstår att skånsk vinter är tuff, och inte så rolig alla gånger.
  Slaskig, blåsig och snöfri.
  OCH sen när ni får snö blir ni nästan insnöade.


  DU är superduktig, och jag vet att du kommer att klara detta GALANT!!!
  Dåliga lärare är för jädriga. Alltså, jag antar att det var en sådan som fick dig att tveka från din gymasietid.
  USCH!
  Jag hade en liknande i matte, och jag tror att han knäckte mig lite för alltid.
  I ditt fall behöver du inte tveka, för du skriver BRA!!! Så strunta i den läraren NU.


  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lovar att strunta i den läraren, men med en annan lärare hade vi kanske vågat bejaka både svenskan och matten, jag läste ju upp mina betyg med strålande resultat men på något vis bet sig hennes kommentarer fast i en 16-årings själ och gräver man djupt nog finns de kvar.

   Ja den skånska vintern är ett SKÄMT i bland snö så man inte kommer någonvart sedan isbana med vatten och efter det fem plusgrader och stormvarning på det! Sen ska det tydligen bli vinter igen till helgen! Så det är snabba växlingar!
   Hoppas ni också får tillbaka vintern snart!

   Kramar

   Radera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin