söndag 27 januari 2013

Frukt, Funderingar och cellokomp

Härom dagen stod vi vid fruktdisken, sonen och jag, vi tänkte testa nya frukter men vi kom fram till att det går nog så där, för vi vet ju inte vad de passar till och om den över huvudtaget är goda, men färgerna är underbart vackra!
Med hjälp av google kom vi fram till att de i turordning är: drakfrukt, (vitt fruktkött med svarta prickar, kan ätas på samma sätt som en kiwi. Sedan är det Rambutan som skalas och innehåller en vit fruktkärna (vi har inte testat men nästa helg så) och den sista är Kiwano en frukt som man delar och så är det kärnan som påminner om gurkans kärna, men jag vet inte vad den smakar, enligt google ska den smaka som banan/lime så den återstår att testas den också! 

I går kväll efter att vi tittat på  halva Hamilton  ringer sonen, Mamma du måste lyssna på länken jag skickar, jag är på releasparty... Mamman förstod först ingenting men sen trillade poletten ner, och på länken nedan kan ni lyssna när sonen kompar på cello till Nubbevisan  av Adam Karseland, tydligen skall Nubbevisan spelas i Sveriges radio framöver så vi får väl hålla öronen öppna!

Annars blir det en lat söndag, lite läsning, lite film och mys med barnen och förmodligen en promenad. Och imorgon så börjar den andra intensiva föreläsningsveckan i skolan, ska bli kul!

Kram & ha en skön söndag!

10 kommentarer:

 1. Stolta föräldrar förstår jag:) Jag ska hålla öronen öppna!

  Ha en jättefin söndag!
  Kramar
  Suz

  PS. Nu finns recepten även på min blogg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suz, klart vi är stolta, han har ju spelat på en del stora evemang redan, bland annat på operan i Malmö men radio är ju mer speciellt.

   Radera
 2. Ja, tänk vad mycket spännande frukt det finns i diskarna och jag önskar att jag också vore lite mer äventyrlig och vågade testa alla de där sorterna som jag aldrig har provat innan. Kanske en utmaning detta nya år. :)

  Vad roligt att sonen kompar på Nubbevisan! Jag spelade den nyss högt här för hela familjen och nu kommer vi att lyssna efter den på radion också. Härligt! Och jag förstår att ni är galet stolta. :)

  Här kollade vi också på Hamilton härom kvällen. :)

  Jag kan varmt rekommendera "Stekta gröna tomater" även på bok Nettan. En av min absoluta favoriter. :) Och "Stolhet och fördom"...ja, den kan jag också se hur många gånger som helst. Det var ett tag sedan sist. Kanske dags att bänka sig någon dag. ;)

  Sköt om dig vännen och ha nu en riktigt bra studievecka. Du är grym Nettan!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta!

   Ja det finns många spännande frukter och Wille är ju lite mer äventyrlig och gillar att testa nya saker och det uppmuntrar jag, så vi får väl se vilka frukter det blir till helgen.
   Ja galet stolta är vi över sonen, det är ju hans dröm att få bli musiker, så vi får väl se vad det mynnar ut i! Spännande är det i varje fall.

   Tack för att du hejar på mig vad gäller studierna.

   Kramar

   Radera
 3. Nubbevisan är fantastisk! Vad stolta ni måste vara Nettan!
  Underbart. Tack för att du delade med dig av länken <3

  Frukterna ser spännande ut. Ibland är det tur att det finns Google ;)


  Vi har haft en jättelat söndag. Så skönt!

  Ha en toppenvecka och sköt om dig!

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta, jo tänk på vilket sätt vi kan dela musik i dag jämfört med när vi var unga, då var det kassettband som gällde.

   Hoppas att du har en fortsatt skön vecka!

   Kramar

   Radera
 4. VAD ROLIGT!
  OCH stort för er. DET låter ju jättebra!!
  Hoppas att allt gick bra på skolan idag. Nu är du nog hemma igen.
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika!

   Allt gick bra på skolan både i går och idag och det snurrar i huvudet fortfarande.
   Och ja det är kul att det går bra för sonen.

   Kramar

   Radera
 5. Gud vad roligt att testa nytt! Kul! Berätta vad ni tyckte om frukterna sen! :)
  Ha en skön vecka!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lovar Nathalie att berätta vad vi tyckte sedan. Hoppas att du också har en bra vecka?

   Kramar

   Radera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin