onsdag 16 januari 2013

Ledig onsdag...

... eller ledig och ledig! Med näsan i böckerna under de mer mörka och isiga morgontimmarna tröttnade jag och gick ut på min runda i strålande solsken och härliga minusgrader. I morse när vi vaknade var det -14 ute, och kallare skall det tydligen bli i  natt. men nu mitt på dagen var det härliga -6 ute perfekt vinterväder för en härlig runda ute. Alla bilder är tagna med Iphonen då jag inte orkade ta med den vanliga stora kameran ut... även om det säkert hade blivit bättre bilder!





Förbi Brågarps kyrka, och hembygdsgården, vidare längs med husen går min runda bort genom en vacker park med nybyggda hus i närheten. Det gnistrar och glittrar i snön och jag njuter av det vackra vädret. Försöker att mota bort bilderna av den hemska olyckan på Tranarpsbron i går som satt sig på näthinnan. En bro som vi passerar ofta på väg till och från svärföräldrarna i norra Skåne. ofta har vi tänkt att det är konstigt att det inte händer fler olyckor där då bron är otäck!




Det som är bra med byn vi bor i är att det finns gångvägar i princip överallt. Gillart, sen röjs de ju inte upp när det snöar men med så  här lite snö spelar det inte någon större roll, det hade varit värre om det varit en halv meter.



Rimfrost i träden, vackert som bara den när solen skiner på dem. Gillart!



Bron vid dammen i det nya området vid det gamla sockerbruket, vackert, tror nog det kommer bli en av de områden där jag följer årstidernas växlingar med kameran!








Förbi den gamla kvarnen på Sockerbruksområdet, och finns det sol finns det smältande snö! Ser ni vattendroppen?



På vägen hem passerar jag den gamla renoverade Gästgivaregården, någon gång ska vi nog testa detta ställe, det har inte blivit av ännu men snart kanske?

Ha en skön onsdag

4 kommentarer:

  1. Hej Anette!

    Vilka härliga vinterbilder! Det är så skönt att vara ute och promenera sådana här dagar.

    Gästgivaregården har vi minsann varit på en gång tillsammans...sommaren 2001 så det är ju några år sedan!

    Kram från svägerskan (som inte har skrivit här så ofta) :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det stämmer kära du! 2001 var vi där men då var det ett slitet gästis, nu är det sedan några år tillbaka nya krögare och det har blivit renoverat. Vi får ta och testa det under våren!

      Kramar

      Radera
  2. Hej fina du!
    Skickar en hälsning från luften:) Än så länge går det bra!
    Ha en fin dag!
    Kramar
    Suz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se där Suz, det går ju hur bra som helst att flyga! Njut nu av en underbar dag!
      Kramar

      Radera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin