torsdag 18 augusti 2011

Gryning och Easy dinner

Som vanligt så körde jag mannen till bussen tidigt i morse, precis som alla andra vardagsmorgnar på min semester. Jag curlar inte min man! Men bor man på landet med bara en bil så blir de så här för att få vardagen att fungera! När jag väl jobbar igen om 1½ vecka så samåker vi till Lund om morgnarna när jag jobbar morgon  och gör jag det inte tar han bilen! Men oavsett att gå upp sisådär 05:30 och skjutsa honom ger lite valuta i form av vackra färger och dramatiska moln, och så även i morse, jag hade givetvis inte kameran med mig, men mannen hade sin Iphone, dålig kvalité kanske med det bjuder vi på!

Vackert gryningsljus

Nu över till detta med mat.

Jag gillar maträtter där du kan laga allt på ett bräde så att säga, tex i ugnen, nu på hösten kan det gärna bli köttfärslimpa med potatishalvor i ugn, fisk i ugn, det kan också vara som igår då vi testade ett nytt recept, kycklingfiléer inlindade i lufttorkad skinka med potatis, lök, purjolök, färska örter och matlagningsgrädde. Sen skjuts in i ugnen i ca 45-50 min på 225 grader!



Att något så enkelt lagat  kan bli så otroligt gott, det enda vi gjorde förutom att klyfta potatisen var att koka den i tre minuter. Denna rätt kommer vi göra fler gånger!




------------------------------

Det blev en lugn, men lite för sen kväll här hemma, vi vuxna kollar på Jan Troells filmatisering av Willhelm Mobergs Utvandrarna, Invandrarna, Nybyggarna och Sista brevet till Sverige. Barnen suger ur det sista ur sommarlovet inför nästa veckas skolstart, man märker på dem att de längtar tills vardagen är här igen och träffa kompisarna. Store sonen laddar med lite matteplugg så här innan de sista kurserna drar igång igen, och vid en snabb koll på skolans hemsida så verkar han ha fått ett bra schema också. Skönt att vardagspusslet faller på plats igen.

I dag blir en slappedag, solstolen och jag ska nog vara bästa vänner en stund och lite annat pyssel ska fixas här hemma. Ha en skön torsdag!

/A

5 kommentarer:

  1. Mums vad gott det ser ut att vara och håller med, perfekt när rätterna sköter sig själva och allt tillsammans =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min 1 års tävling =)

    SvaraRadera
  2. VIlken tur att jag äter sen middag annars skulle jag bli ännu hungrigare nu :) Jag gillar också "allt på ett bräde"-matlagning. Perfekt!

    Vilka vackra morgnar ni har nu. Det är en bonus för att du går upp så tidigt. Tycker bilden blev bra, men så är jag ju en inbiten iPhonefotograf också...

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Hej Coquina och kul att du hittade hit!
    Ska kika in på din sida och kolla den 1-års tävling!
    Kom gärna tillbaka.

    SvaraRadera
  4. Kul att du gillade gryningsbilden Lotta, jag tycker det är svårt att fota med Iphonekameran får inte riktigt till skärpan tycker jag på vissa av bilderna. Om du vill kan jag skicka receptet på kyckligen till dig sedan?

    Kram

    SvaraRadera
  5. Haha, jag känner igen det där med att bo på landet och bara ha en bil. ;) Vi har det också så och det innebär lite pusslande och ge och ta för att få ihop vardagen ibland. Men samtidigt så skulle jag inte vilja bo någon annanstans så böket med bilen får vi ta. :)

    Jag håller med dig Nettan, det är smidigt med maträtter med allt i ett som sköter sig själv i ugnen. Smidigt och gott! Kycklingen såg attans god ut! :)

    Och visst är de sköna de här sista slappdagarna innan skola och vardag sätter in igen. Dagar att bara vara och ladda inför det som komma skall. Likadant gör vi hr hemma just nu och det är rent ljuvligt. :)

    Ta hand om dig fina du!

    Kram Lotta

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin