söndag 28 augusti 2011

Att fira livet...

...och inte åldern är fantastiskt kul, och som svärmor sa igår kväll, de hade inte förväntat sig att få uppleva båda sina barns mitt i livet födelsedagar.  Släkt och vänner samlades här igår, många skratt, härliga barn, underbara svärmor & svärfar, efterlängtat USA-besök som kom i precis rätt ögonblick. Vi hade även denna fest lite som genrep inför nästa års begivenhet, sonens student. Och som vi utvärderade mannen och jag så var vi rätt bra på det, den enda tabben vi gjorde var att koka för mycket potatis. Att två västerbottenpajer räcker till drygt 30 personer och att citroncheescake är oerhört gott!Presentbordet innan vi fick omorganisera & fina vänner


Födelsedagsbarnet med gästerBest of friends...


...gäller inte bara småpojkarna på
bilden ovanför denna!


Givetvis kom  det blommor till födelsedagsbarnet och jag gillar att fotografera blommor! Denna vackra bukett kom från våra fd grannar och mannen blev så glad! Från en av mina absolut bästa vänner och fd kursare fick vi tillsammans en underbar orkidé (foto kommer senare).


Vackra Gerberan i orange


Vacker Miniros och Mårbackapelargon
Maten då, jodå, den räckte till och blev över! Buffén bestod av kallskuren fläskytterfilé, kycklingfilé, goda sallader. Till dessert hade vi kladdkaka, cheescake (vanilj & citron) samt svägerskans underbara citronpajer. Hoppas verkligen att alla våra gäster gick hem mätta och belåtna.
Tillsammans summerade vi mannen och jag att det var en lyckad kväll och vi kan dela med oss av följande lista:

Det bästa med festen: 
Att nästan alla våra släktingar och vänner  kunde komma! Att allt förflöt smidigt och att vi kunde börja ute och sen flytta in och få plats allihop i vår matsal med hjälp av lite trolleri! All fin hjälp vi fick i samband med omorganisering av bord, all fin hjälp i köket: Sassa & Pernilla, Helen & Sanna ni är guld värda! 

Det sämsta:
Att regnet inte kunde hålla sig borta!

Festens provsmakning:
Whiskeyn Fireball, en överraskande smak med oväntad efterton! Rekommenderas!Festens skratt: 
Det blev många det! 

Festens höjdpunkt:
De två tal som hölls, dels av min underbara svärmor som berättade om makens barndom, om hur han hade koll både dagarna vilka dagar det var i almanackan 1967 samt alla namnsdagar, dels av store sonen som avslutade med orden en perfekt pappa hade hållt på MFF!

Festens miss:
Katterna som ratade den kallrökta laxen!

Med andra ord vi är nöjda och har en ladda batterierna söndag inför en ny vecka som innebär jobb för oss vuxna och skola för barnen!

5 kommentarer:

 1. Fira livet låter perfekt och helt rätt. Så fint! Vilken härlig fest ni har haft med familj och vänner.

  Just nu här: Irene är här och det vräker ner. Många är uan ström. Men som du ser fungerar det fortfarande hos oss ;) Nu blir det en kopp te och tända ljus.

  Fin start trots allt att se bilderna från er födelsedagsfest

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Lotta!
  Ja det blev helt perfekt, det enda som var trist var att vädret blev som det blev! Men vi fick ju plats inomhus också utan problem!

  Hua vilken storm ni har borta på Östkusten, vi följer utvecklingen och hoppas att alla våra nära och kära håller sig inomhus! Precis som du skrev är det viktigt att Stay Safe.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig fest! En av de där som kommer att leva i minnet länge, länge. Både hos er och era gäster. Sådana stunder är viktiga. Härligt! :)

  Jag hoppas att en spännande vecka ligger framför er Nettan!

  KRAM

  Ps. Jag bara älskar ordverifieringen jag måste skriva in för detta inlägg: tuffsol

  SvaraRadera
 4. Ett stort grattis i efterskott. Jag grattade honom på facebook men visste inte att det var så stort som att han fyllde jämnt! :-) Ni verkar ha haft det riktigt kul :-)

  Vi måste ses snart igen.
  kramar

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin