lördag 20 augusti 2011

Tvillingreflektioner, om gårdagskvällen och idag

När man har tvillingar så är det mycket som delas, bland annat tiden. Att få ensamtid med en av dem är guld värt, tösabiten tog kudde och täcke och åkte till bästa tjejkompisen för övernattning igår kväll, härliga modiga tjejer de två, bästisar sedan förskolan, och nu går de på olika skolor men håller ändå kontakt. Härligt.

Här hemma då? En skål full med godis, en mysig 7½-åring i soffan med bra film på TVn, om busiga vargar som hamnar i ett annat reservat och ska ta sig hem.Tankar om livet, om att börja första klass. Och sedan nerkrupen i mammas säng eftersom det blåser massor ute, minst sagt storm i Willes öron (i varje fall om man får tro barnörat som hör allt), var nog snarare så att han inte ville sova ensam i sitt rum. Väl i säng med favoritboken, Var är min syster av Sven Nordqvist (Pettson och Findus ni vet). Vi läser varannan sida, jag börjar och Wille fortsätter, läsningen är inte något problem för honom, inte ens de svårare sj-orden, de som är så lätta att snubbla på när man lär sig läsa. Mammahjärtat sväller av stolthet, som du läser Wille, så härligt! Du berättar att du ofta läser i böckerna eller Bamsetidningarna innan du ska sova, efter att vi läst och släckt lampan och sagt go'natt så smygläser du när din syster somnat! Goa Wille, alltid så nyfiken på allt, men mest av allt på rymden. Gårdagskvällen var din helt och fullt Wille, så mysigt att bara vara och få se och höra dig!

Denna lördag väntar härlig kräftskiva hemma hos fina svägerskan, härligt! Vi ska fixa lite här hemma också, jag ska göra en god ostpaj att ta med mig, skriva ut ett recept och göra fint. Ska även hinna med lite annat småpyssel och njuta av att det är lördag!


Godisskål á la Wille

2 kommentarer:

  1. Jag har inte tvillingar men jag har alltid tyckt det verkar så härligt att vara tvilling. Förstår att det är speciellt och värdefullt att få "one on one time" med dem. Det låter som ni hade det fint och skönt att få vara i mammas sänt, prata och läsa!

    Hoppas ni haft en trevlig kräftskiva!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja det är guld värt att få ensamtid med en av dem, och vår Wille är oftast väldigt kravlös, han är så nöjd med att bara vara och göra det enkla! Det är så lite som kan göra honom glad och han är så olik sin tvillingsyster.

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin