tisdag 9 augusti 2011

Mot vardagen igen

Även om jag fortfarande har semester så går det obönhörligt mot vardag igen. Om två veckor är det skolstart för de minsta, då de börjar första klass, spännande och den store börjar sista året på gymnasiet, också spännande. Dagarna går grymt snabbt och almanackan börjar fyllas med aktiviteter och inplanerade roliga saker, varje lördag i augusti är numera fulltecknad av trevliga happenings som vi ser fram emot. Vi passar på att ta tillvara på det sista av sommaren och hoppas verkligen att den inte är slut redan?
I morse när jag körde mannen till bussen kände jag den där föraningen av höst, luften var krispigt klar och kall, likaså har nätterna blivit svalare och jag kryper gärna långt ner i täcket numera!
Även om jag är egoistisk och önskar mig några sommarveckor till så ser jag verkligen fram emot hösten.

Jag är en höstmänniska och längtar efter alla färger, dofter och ljud som hösten innebär. Hösten innebär även långa promenader, testa nya mat och bakrecept, surdegsbröd, tända ljus, avkoppling med en bra bok under filten i soffan och en kopp gott te. Nya motiv att fotografera, massor av inspiration till spirande projekt finns också!

Idag har jag påbörjat försök sjuttioelva med att få fram en surgdergskultur, vi får väl se vad som händer, alla andra gånger har mina surdegsplaner spruckit dag fyra då det skiktat sig och ser allt annat än bubbligt ut. Men skam den som ger sig!Lille sonen kör också ett experiment, han har börjat odla paprika, helt fel årstid för de men han ville testa att göra det så vi får väl se vad det mynnar ut i?


2 kommentarer:

 1. Hej Nettan,

  så glad jag blev att du skrev några rader till mig!

  Vad trevlig din blogg är. Jag är också en höstmänniska, älskar höst! Jag ser fram emot alla vackra färger och den lite svalare årstiden.

  Lycka till med degen och sonens paprika!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag är också en riktig höstmänniska och njuter av årstiden, men jag känner precis som du att det finns mer kvar av sommaren och att hösten gärna får vänta några veckor till. Var sak har sin tid på något vis.

  Vad roligt att det är så mycket som händer hos er just nu och vad spännande med skolstart för de minsta. Det är stort.

  Men Nettan, det gör absolut inget att din surdeg skiktar sig. Det är precis som det ska. Skaka om degen försiktigt morgon och kväll bara och fortsätt med matningen så ska du se att det börjar bubbla. alla mina degar skiktar sig. Så kasta inte bort utan fortsätt bara. Lycka till med surdegsbakandet!

  Vad roligt att sonen vill odla paprika och det är klart att han ska göra det. :)

  Ta hand om dig vännen och ha en fotsatt fin vecka och tack för alla dina ständigt lika rara ord hos mig. Du sprider värme!

  Kram Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin