söndag 7 augusti 2011

Hemma

Så var vi då hemma efter vårt äventyr i Sverige som blev precis så där magiskt som vi hoppats på!

Höjdpunkter:

1. NASA's rymdutställning på Tekniska - A human Adventure. Hela familjen tog en tur till månen och tillbaka, till sonens oerhörda förtjusning

Vår W framför styrhytten på Atlantis


Ren skär lycka för en rymdfantast!

Det var två delar som rörde mig mest på NASA-utställningen, till att börja med den del som handlade om de kvinnor som utbildades till piloter/astronauter till Mercury 13, duktiga drivna kvinnor som klarade männens krav på utbildning och fysiska prestationer, men även om kvinnorna var tidiga fick de inte komma ut i rymden förrän långt senare. Det andra var de brev som astronauterna skrev till sina anhöriga utifall att något skulle hända under rymdfärden. Något som blev verklighet 1986 då rymdfärjan Challanger explosionsartat brann upp alldeles efter starten, eller 2003 när en bit av isoleringen till bränsletanken på rymdfärjan Columbia lossnade under uppskjutningen och skadade vingen på rymdfärjan och orsakade att den brann upp vid återinträdet i jordens atmosfär. Just detta visades tydligt på utställningen hur olyckan gick till.2. Tekniska muséets Teknorama, där barn och vuxna får testa på olika experiment. Här fastande till och med jag på bild i en viljornas kamp med dottern! Vem tror ni gick segrande ur envishetens kamp?


3. SkyView, med liten glasgondol till toppen av Globen! Fantastisk utsikt, lite höjdskräck och massor av härliga Stockholmsvyer!


Kaknästornet

4. Kunliga slottet, med representationsvåningarnaoch livrustkammaren där utställningen Kungligt Vintage pågår, rekommenderas till alla vintagefantaster. 


5. Hotellfrukost, wow vilken upplevelse, barnen åt så de fick ont i magen, och det fanns verkligen allt! Så detta kommer vi nog att göra om. Vi kan verkligen rekommendera att köpa Stockholmsvistelsen med Destination Stockholm. I deras paket ingår hotell och Stockhol à la carte, dvs fria resor med lokatrafik, inträdet till muséer, och massor av andra bra erbjudanden.!

Fler bilder från vår resa genom Sverige kommer!

Nu däremot är vi hemma igen och vi kom hem till ett regnigt Skåne, så dagen har gått åt till vardagssysslor som att tvätta, fixa och plocka. För mannen börjar vardagen igen i morgon och barnen och jag njuter av sommarlovets sköna lunk några veckor till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin