tisdag 6 januari 2009

Inspiration flickrum

Har en flicka, snart fem år, än så länge delar hon rum med sin tvillingbror, men med tiden ska vi genomföra omflyttningar i vårt hus, tvillingarnas storebror ska få byta rum, kanske flytta ner eller ta över det rum som vi har tomt på ovanvåningen. Det är inte bestämt ännu. oavsett så kommer vi snart komma fram till en brytpunkt, en punkt då våra tvillingar inte vill dela rum längre!

Jag ska försöka att beskriva hennes blivande rum med ord, bilder till collaget är hämtade från Ikea, ILVA samt Zara Home.


I hennes blivande rum vetter fönstret åt syd-ost, morgonsolen skiner in där ibland, men under sommaren finns det ett stort bokträd som skuggar. Fönstret är bågformat upptill och jag vet på ett ungefär hur jag vill ha det med gardinerna. Längs ena väggen finns två inbyggda skåp med glasdörrar, de omger en inbyggd, väggfast säng, perfekt för kompisar som vill sova över i framtiden, där har jag tänkt mig ett rosa överkast eftersom väggen är vit, med vita kuddar. Min dotters säng är brun och där har jag tänkt mig ett vitt överkast med blommönster. Dottern älskar förvisso Disney's prinsessor men jag vill inte att det ska ta överhanden i hennes rum. Det ska vara ett smakfullt rum med plats för lek, plats för hennes saker, samt vara lättstädat.



2 kommentarer:

  1. Det kommer bli jätte fint..ljusa vackra färger. Ja vill byta säng till min dotter som nu bor högt uppe i taket när hon sover.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Det blir säkert jättefint... Men något som jag har lärt mig är att man som förälder till en überprinsessig tjej så kan man inte styra annat än möjligtvis färgen på väggarna! Nu har vi låtit henne få vara med väldigt mycket att själv välja vad hon vill ha i sitt rum så att HON trivs där och vill vara där och leka! Bara ett tips! Glöm inte att involvera L i designen av hennes framtida rum. Vi vuxna vill ha det på ett sätt men det passar inte alltid barnens tankar och tycke om vad som är trivsamt och inspirerande! Man får helt enkelt se till att ha en snygg dörr till rummet som man kan stänga när man tröttnar på Barbie, prinsessor och döskallar i en salig blandning :-)
    *kram*

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin