lördag 17 augusti 2013

Lediga helger...


...är så sanslöst sköna, det är lugn och ro, god frukost, melodikryss, en bra bok, barn i pyjamas och allmän myskänsla. Men jag har fortfarande ett dilemma, jag hittar ingen frukost som passar mig, som inte skickar blodsockret upp i taket trots insulin. Resten av dagen fungerar det utmärkt och värdena ligger bra men det stör mig att inte hitta någon bra frukost och tro mig jag har testat det mesta utom att äta vanlig mat på morgonen för det går inte, det är inte ens tänkbart!
Så just nu håller jag en hyfsad frukost med osötat bröd, leverpastej med tomat och en kopp te, det klarar kroppen av men det är så tråkigt. Jag önskar jag kunde äta yoghurt med färska bär, havregrynsgröt med blåbär och kanel, goda frukostfrallor osv, jag gör det i bland men allt mer sällan för kroppen fixar inte att åka berg och dalbana. På vardagarna har ju havregrynsgröten varit min livräddare, men nu fungerar det ju inte med den längre. Så nu står jag slätt, vad tusan ska jag äta då skolan drar igång och jag behöver ordentlig frukost för att fungera??? Visst jag kan korrigera insulinet baserat på mängden kolhydrater men att kräva så mycket till frukost och sedan nästan inget resten av dagen stör mig! Egentligen är det ju inte ett problem utan mer ett irritationsmoment.

Annars fungerar min kropp, diabetesen och jag skrämmande bra tillsammans. Jag har god kontroll och tränar mer regelbundet nu än tidigare och vi börjar finna en harmoni och inre balans tillsammans. Jag vet att det tar tid att hitta rätt och landa, men nu har ändå en fungerande relation inletts. Jag har inte samma oro i kroppen längre, jag vet vad som fungerar för mig och inte, men det har varit intensiva månader av lärande för att hitta rätt och uppnå balans.


(Alla bilder  We heart it)

3 kommentarer:

 1. Så positivt att läsa att du har bra koll och att det fungerar i stora drag nu Nettan! Förstår att det är viktigt med balans och samspelet. Hoppas det ordnar sig med frukosten, att du hittar en bra matchning! Det är viktigt och frukosten är ju dagens matens kick-off.

  Ha en fin vecka!

  KRAM
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Förslag - Nästan varje dag består min frukost at en skiva rostat grovt bröd,
  en smekning av mayonaise, en tjock skiva tomat. Krydda med BBQ krydda och/eller basilika-oregano. Toppa med en ostskiva. Jag tröttnar aldrig på den kombinationen.

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
 3. Era lediga helger låter som våra Nettan. Härligt kravlösa och sköna. :)

  Klurigt det där med frukosten och jag förstår att du vill finna en bra kombination av god frukost som är bra för din kropp. Jag hoppas det ordnar sig och att du hittar rätt snart. Samtidigt är det så skönt att höra att du och din kropp har hittat er balans nu och att det fungerar. Men jag vet också att du har arbetat hårt för att det ska bli så.

  Ta hand om dig!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin