söndag 23 juni 2013

När vädret växlar...


..... och jag känner mig så där lagom rolig, kan det resultera i att jag till barnens glädje bakar. När det nu är dags att  börjar räkna ner mot semestern, så inser jag att det  är dags att fylla frysen för kommande lata dagar på stranden, utflykter eller regniga dagar.
Pratade med en kollega på jobbet i dag om sommarlovet när man var barn, om hur man spenderade dagarna ute på cykel, på stranden, lekandes röda - vita rosen och så de där regniga sommardagarna när det stilla sommarregnet slår mot fönsterblecket, och jag minns att jag kröp upp i kökssoffan i vårt gamla torp, med massor av böcker, eller lyssnade på Maria Gripes Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe, eller Agnes Cecilia en sällsam historia, radioteatern gav många pärlor under de där somrarna. Så i går blev det kardemummasnurror, till barnens förtjusning. Kanske blir det mer bakat under veckan som kommer då jag är ledig, jag får helt enkelt se. 

Något annat som jag också tycker om att göra är att planera för middagar med fina vänner. Närmast i tiden är den 6:e juli då vi har goda vänner på middag och  i dag har jag bläddrat i kokböcker och hittat massor av recept att prova, så det ser vi fram emot, det blir gott och blandat i vår trädgård. 

Jag hoppas också på fina träffar i sommar, det finns två bloggerskor jag skulle vilja träffa i sommar och som jag inte har alltför långa avstånd till, så nu gäller det bara att hitta ett datum som kan passa alla så mail är på väg, och kanske kan vi hitta en trädgård och en kväll att sitta och prata, skratta och bara vara. Kul vore det om vi kunde få till en träff en sommarkväll i juli.

Här hemma blir en lugn kväll inför en ny jobbvecka, men snart, snart blir det semester och semesterlunk för oss alla!!!

Kramar

4 kommentarer:

 1. Låter bekant, de där somrarna från förr:) Inte i torp för min del, men väl radioteater och böcker!

  Ha en superskön ledig vecka<3
  Kramar
  Suz

  PS. Svarade på ditt mail:) innan jag läste här!

  SvaraRadera
 2. Här längtar vi efter semester. . . hoppas den blir toppen, eller rättare sagt DET blir toppen :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, även för mig var barndomssomrarna som du beskriver dem.
  Härligt.
  OCH jag slukade böcker. Så mysigt.
  Kul med bloggtgräffar.
  Ha en fin vecka.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Mmm, så gott med kardemummabullar Nettan! Min favorit. :) Och jag ler när jag läser om din barndoms sommar för den låter så lik min egen. Och Tordyveln... som jag älskade den. Den boken läste jag sedan för döttrarna då de var små. Vilken berättarskatt den är. :)

  Tack för ditt mail Nettan! Självklart vill jag träffa er i sommar. Prata, skratta och få krama om er i verkligheten. Ska bli så kul! :)

  Kram på dig♥

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin