fredag 23 november 2012

En fredag som alla andra?

Är det det idag?

Jag tänkte bjuda er på en tidsresa och lite hur det är att vara tvillingförälder, att jämför de första månaderna och åren med det vi har i dag är som att jämföra två skilda världar. Att vara nybliven tvillingförälder är intensivt. Vissa dagar kommer man helt enkelt inte ur pyjamasen förrän till kvällen och man undrar var dagen tagit vägen och andra dagar är det helt annorlunda.

Mina råd till dig som nybliven tvillingförälder är:

Planera inte för mycket
Ta dagen som den kommer
Ta hjälp av nära och kära
Sov när barnen sover
Prioritera, vad är viktigt.

Som tvillingförälder lär man sig att prioritera, att synka, att mata två barn samtidigt går faktiskt alldeles utmärkt, även om det kan verka orimligt i början. Att knyta an till två barn? Jo det går det också, i vårt fall tog det lite tid och blev lite knasigt och mannen och jag kommer alltid ha starkare band till varsitt barn, det är så det blir i bland.

Och är det då en fredag som alla andra i dag då?

Nej inte om man frågar Wille.

Att vara tvilling innebär så oändligt mycket, kärlek, bästa kompis, någon som alltid finns där, lyssnar, skrattar, leker och busar. Mina två har varit bästisar sen i magen, de är verkligen varandras bästa vänner. Och precis som vilka syskon som helst kan de ju bråka, men det gör de oftast inte.Nostalgibilder från 2005

I dag är vi med om något unikt, Linnéa sover över hos en av sina bästisar, och helt plötsligt är det bara Wille hemma. Pratade med honom härom dagen om vad han vill göra? Tänkte kanske bio, åka skridskor, osv, men nej, inte han inte. Han vill att vi ska hyra film och bara vara hemma, mysa och skratta åt tokigheter. Sådan är han våran Wille, inga stora krav inte.

Våra tvillingar är inte så lika, två olika viljor, en av stål och en lite mildare, ni som känner dem vet vem av dem som är den mildare. Temperamenten skiljer dem åt, Wille är lugn och eftertänksam, funderar mycket och har ofta beslutsångest. Linnéa vet vad hon vill, alltid. Men ibland är de oerhört lika, mellan dem finns ett magiskt band och i bland ser jag det skymta silverlikt mellan dem, tydligast var det när de var mindre och skulle sova, allt som oftast kröp de ihop tillsammans någonstans...


 
 2005

Åren vi har haft med våra tvillingar har varit fantastiska, från de där nyfödda barnen, veckorna på sjukhus till livet hemma med två bebisar som tog all tid i världen, via småbarnsåren då infektionerna avlöste varandra, och dagarna på förskolan var lätt räknade på ena handen. Tiden på förskolan som blev så viktig i och med att jag pluggade, hur de utvecklades och lärde sig. Hur vi såg att en av dem var försiktig och ville kunna allt utan att träna och hur den andras envishet bar henne långt. 
Åren går, 2008 flyttade vi till Villa Segeholm, ett fantastiskt hus med stora ytor och en park till trädgård, både jag och barnen saknar den trädgårdens yta oerhört mycket, visst det var en för stor trädgård men den var mysig, vi tyckte också om huset men vi föredar med lätthet dagens elräkningar jämfört med de elräkningar vi hade där. Samtidigt startade jag även den här bloggen (vi flyttade i april och bloggen startades i december, snart 4-års jubileum)

Och nu år 2012, åtta år gamla, snart nio, duktiga i skolan, aktiviteter på fritiden, fortfarande har de så kul tillsammans och månar om varandra. Att vara med i deras uppväxt är givande, berikande, lärande, tålamodsprövande och man lär sig att inse sina styrkor och svagheter som förälder på ett givande sätt. och tro inte att vi glömt bort storebror, han finns med oss alltid! 


Bästa brorsorna!

Ps svar på frågor i kommentarsfältet finns under resp inlägg!

5 kommentarer:

 1. Enormt fint Nettan! Vad härligt att läsa om dina älsklingar, att vara tvillingförälder och deras band till varandra. Det värmer i mitt hjärta!
  Du är fenomenal, en underbar mamma.

  Bilderna är ljuvliga. Vilka fina barn ni har Nettan. Vilken lycka!

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta! Jo jag har ett helt fotoarkiv med bilder på barnen, fotade dem mycket när de var små, tyvärr förlorade vi 1½ år i en hårddisk-krasch och det gör fortfarande ont att tänka på!

   Hoppas du har en fin helg!

   Kram

   Nettan

   Radera
 2. Så härligt att se William och Linnea och läsa om hur du och maken haft det sen ni blev tvillingföräldrar! Så härligt att se den stora killen också! Fina barn har du/ni!
  Manga kramar och jag önskar dig o familjen en riktigt go helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du!
   Du var ju med under de där pluggåren och kommer väl i håg hur jag slet för att bolla ihop VAB-dagar och studier...
   Men det är härliga ungar även den store trots att han numera bor långt hemifrån!

   Kramar
   Nettan

   Radera
 3. Vilken underbar kärlekshyllning till era barn. Alla tre. Sitter här och är alldeles varm inombords av detta fina inlägg. Så mycket kärlek. Ljuvliga bilder. Vilken fantastiskt fin familj ni är.♥

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin