torsdag 1 november 2012

1:a novemberUte piskar regnet mot fönstren, hösten gör sitt bästa för att sänka humöret idag men det går inte riktigt enligt dess planer för jag blir inte ledsen av lite regn, utan tycker det är mysigt när jag får pyssla inomhus. Jag kan verkligen njuta av en höststorm av svenska mått (vill inte nås av Sandy eller sånt). Här hemma har vi pysslat och fixat, planerat inför en härlig helg som innehåller lite gott och blandat för både vuxna och barn. Jag njuter av lediga dagar, att få ta det lugnt i mitt eget tempo och läsa lite, plocka lite, ta en promenad med bra musik i lurarna, rita tillsammans med barnen som är härligt kreativa.

Vill tacka mina trogna läsare för fina kommentarer, blir väldigt glad för dem!

I dag är det första november och om en månad är det advent och årets mysigaste månad. Jag ogillar inte november och jag försöker verkligen leva i nuet. Så vad gillas med november? Här är min lista:

Tv-serie
Ingen anglofil har väl missat att SVT kör i gång Downton Abbey på lördag, eller? Tredje säsongen av en underbar engelsk kostymdrama!Känsla
När mörkret faller och borde späda på nedstämdhet så finns här glädje. Ljus i massor skänker värme och glädje. Här hemma tänder vi ett speciellt ljus nu dessa kvällar till minnet av en älskad mamma som dog alltför ung! När regnet smattrar mot fönstret och vinden viner runt knuten då är det underbart att kura skymning i soffan, en filt, ett barn som kryper nära och en bra bok kan förgylla stunden både för liten och stor!Tanke
Den rosa månaden har gått mot sitt slut men cancersjukdomar kräver egentligen att prioriteras varje månad eftersom oavsett diagnos så är det hemskt!

Dryck
Te, i alla dess former och smaker. I vissa fall går även varm choklad bra.Doft
Dofter av nybakat, lussebullar och pepparkakor i slutet av månaden, doften av apelsiner och av kryddnejlikor. Jag drömmer mig tillbaka till mormors kök och barndomens dofter. Doften av  våta löv, av höst utomhus är också något som jag gillar.Stämning
Att med förväntan i slutet på månaden få fylla fönstren med advenstljus, hänga en vacker krans på ytterdörren och njuta av julklappsinköp baserat på de funderingar man haft under året!

Vad gillar du med november? (Dagens bilder, Bild 1 egen, 2 Google, 3-5 tumblr.com)

2 kommentarer:

 1. Underbart inlägg! Härlig känsla och vilken bra idé att fråga oss vad vi gillar med november.

  Det här är absolut inte min favoritmånad och då är det bra att försöka plocka fram det bästa:)
  Kommer stjäla det direkt och göra ett inlägg imorgon på ämnet ... så får du läsa där vad jag gillar med november. Men jag behöver natten på mig för att klura ut något att gilla;)

  Men du skriver så mycket fint och stämningsfullt, skön läsning före läggdags.

  Kram Suz

  SvaraRadera
 2. Nettan...jag ler och njuter av ditt inlägg! Så fint du skriver och jag kan bara hålla med dig. November är till för att njutas på sitt allra speciella sätt. Ljus, böcker, dofter, bra TV, gott te, även regn mot rutan. Sover så bra av det ;)


  Nu blir det en kopp. Tänker på dig!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin