onsdag 28 november 2012

Mot adventMed risk för att tråka ut er så kan jag berätta att precis som många andra älskar jag årstiden som ligger framför oss. När vi bodde i Djurslöv, hade vi två snörika vintrar och jag hoppas att vi får uppleva ytterligare en sådan vinter igen. För snön lyser upp i novembermörkret. Det talas om snö även här nere till helgen. Jag hoppas men vi får väl se vad det blir av  det?

I dag är det min lediga onsdag, som vanligt skjutsar jag barn hit och dit och har även en del ärenden att uträtta, på min lista finns bland annat nya julgardiner till köket, och stjärnor till fönstren på bottenvåningen. Barnens rum är redan fixade, och vårt sovrum också, mannen ska pynta på utsidan innan helgen, tyvärr har trädgårdsmästaren klippt ner vår buske där vi tänkt hänga en del av belysningen så det får vi fixa på något sätt.Det blir dock inte så här tjusigt men det blir fint på vårt lilla vis, bilder lär säkerligen komma innan helgen.

Hur firar ni 1:a advent?

 Vi har en stående rutin, först frukost med levande ljus på bordet, och julmusik på radion. Eftersom jag sjunger i den lilla kyrkokören och har gjort så sedan jag flyttade till Skåne för drygt ett decennium sedan så är det det som gäller på söndag förmiddag, i år har jag dessutom sällskap av dottern som sjunger i skolans barnkör. Där på söndag bygger barnen julkrubban, efter alla de klassiska sångerna är det fika på den lilla skolan där barnen spenderar sina skoldagar, efteråt brukar vi åka hem, spela spel, koppla av och bara vara. I år är jag dessutom ledig hela helgen så det blir julkalenderstart på lördag tillsammans med barnen, årets kalender känns riktigt givande.Vi har inte testat årets årgångsglögg ännu, vet inte heller om vi ska köpa den då varken mannen  eller jag är så förtjusta i vitvinsglögg. Får fundera på saken lite... Ni som köpt den vad tyckte ni?

(Dagens bilder: tumblr.com)

1 kommentar:

 1. ÅH vad jag tycker OM den där skylten du har i på översta bilden. En sådan ska jag leta efter!
  Huset MÅSTE var amerikanskt :-) More is more :-)
  Första Advent ja...
  Det firas endast i kyrkorna här. Ingen jag känner, förutom europeer, har adventsstakar hemma.
  Jag kan sakna Advent som det firas hemma. Mkt speciellt det där.
  Jag tänder adventsljuset till frukost, och sen till middag. Jag kommer att fixa lite glögg som vi dricker på kvällen.

  HOPPAS ni får snö. Eftersom du är från Värmland kan jag tro att du ofta saknar snön i Skåneland.
  Jag saknar snö i DC. Ibland får vi MASSOR, ibland inget...

  Kramar!!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin