måndag 3 december 2012

Vädrets förunderliga makt

Tänk att gå från höstvärme i lördags med ca 5 plusgrader till morgonens bottennotering på friska 11 minusgrader. Helt plötsligt går min värmländska själ i spinn, jag älskar när det glittrar och gnistrar som det gör när snön är nyfallen. I dag har det varit en måndag med jobb, lite annat pyssel och så hälsat på fina svärmor som var i behov av lite omsorg och vård.


Det här med vinter och kyla, jag gillar vintern skarpt, allt det klara och gnistrande, men det finns en annan femma också, en baksida, jag tycker inte om att frysa och absolut värst är mina tidiga morgnar när jag åker bussen till jobbet. Det är oftast iskallt ute, och jag avskyr att frysa om fötterna, allra mest, så nu har den stora skojakten påbörjats. 

Veckan är fullt planerad som vanligt och det är aktiviteter åt alla håll och kanter, och så ska jag börja planera julen och vad som ska göras. Nästa veckas Luciafirande ska planeras eftersom det är klass 2 som ska lussa både för föräldrar och för de andra klasserna. Men jag tar en dag i taget och försöker att njuta av stämningen i december som blev så underbar nu i samband med snön som kom i går/inatt. För det finns så mycket att njuta av! Hoppas att ni gör det också!

8 kommentarer:

  1. Tusen tack du underbara kvinna för julkänslan som låg i min brevlåda idag.♥ Du har ett stort, stort hjärta Nettan och nog hängde det en tår i ögonvrån när jag öppnade och läste. Rörd och oerhört tacksam över din omtanke och fina gest. En härlig julkänsla som nu sprids i vårt kök varje dag. Tusen tack!♥

    Ja, nog slog vädret om snabbt alltid. Här har snön vräkt ner oavbrutet idag och utanför våra fönster finns det vackraste jullandskap. Otroligt vackert! :)

    Imorgon blir det pulka- och sparkåkning, snöänglar och snöbollskrig här hos oss. Och maken han är glad som har fått köra snöplog för första gången i år. :)

    Vad fint att du har kunnat finnas där för din svärmor idag. Det är sådant som betyder mer än allt annat.

    Jag kan bara hålla med dig, allt det vita är ljuvligt men kylan är inget vidare. Iallafall inte om man behöver vara utomhus längre stunder. Det gäller att leta fram långkalsongerna nu. ;)

    Du gör rätt i att ta det lugnt och njuta av allt det härliga nu i december. Stressa finns det nog av folk som gör som det är. Det blir jul iallafall.

    Ta nu hand om dig vännen och ha en strålande fin vintervecka och änen gång tack.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så lite så vännen, hoppas så att den skall vara till nöje ända fram till jul!
      Ja kylan och snön är underbar, barnen har åkt pulka flera gånger redan och det är så härligt att kunna ta tillvara på dessa stunder.

      Många kramar

      Radera
  2. Jag önskar mig lite kyla och snö just nu! Det ser så vackert ut och jag kan känner nästan känslan av det kalla hit. Vilken bra tid att få snö på, lagom till advent.

    Jag måste tipsa om Uggs. Jag har aldrig frysit i mina, inte ens när jag varit barfota i dem! Det kostar en slant men det kan vara värt det om man ser det som en investering över ett antal år. Uggsen är varmare än mina gamla curlingkängor.

    Jag blir också varm när jag läser om din svärmor som du besökte. Så fint!


    En stor kram från mig till dig Nettan!

    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så härligt med ett skotips Lotta! För jag fryser ofta galet mycket om fötterna, ska ta med mig ditt tips när jag letar skor.

      Och ja min svärmor blev glad åt besöket.

      Kramar

      Radera
  3. Du är klok du, njuta och inte stressa! Det är precis melodin som den borde vara för alla. Jag försöker också leva efter detta. Ta vara på snödagarna, en dag i taget, hinna dra in alla juldofter och njuta av dem ordentligt, göra någon pysselgrej med stor inlevelse istället för 100 saker i all hast. Då blir det mysigt:)

    Jul blir det i vilket fall som helst! Vi behöver påminna varandra, galet men sant.

    Jag kör ett par kopior av curlingkängor ... hittade dem av en slump för många år sedan och de har varit fantastiska. Tyvärr sjunger de på sista versen nu, men tror de går i år också:) Tror jag gav 400:- för dem, så de har varit fynd!
    Huvudsaken är ju att vara varm om fötterna, för min del måste sådana skor/kängor vara riktigt rymliga och rymma en bra uppbyggd sula (har tyvärr problem med alla platta skor) och plats att kunna vicka på tårna:)
    Hoppas du hittar riktigt sköna, varma skor!

    Ha en fin vecka!

    Kram
    Suz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så bra med skotips, behöver verkligen det nu när jag ska leta skor. Var många år sedan jag köpte vinterkängor sist så det är verkligen dags.

      Och att ta vara på dagarna är viktigt Suz, att leva här och nu och ta det för vad det är i stället för att leva i en stressad tillvaro.

      Många kramar

      Nettan

      Radera
  4. Vet du, jag avundas dig din snö och din kyla.
    Helt underbart.
    Jag vill OCKSÅ!!!
    Här är det så milt att jag vill gråta :-(
    Vi har verkligen mildluft här medan ni har kylan.
    Njut av den.
    Ser att Lotta skriver om UGGS. Ja, de är verkligen SKÖNA!!! OCH varma!!
    Gillar mina också, men kom ihåg att bara ha dem då det är torrt ute, de kirrar inte blask direkt.
    men annars är de TOPP!!
    Kram!!!

    SvaraRadera
  5. Ja jag läste att ni har det varmt i Reston, brukar det vara så varmt där så här års?
    Jag njuter av kylan i massor och tycker att det är skönt med riktig vinter, vi är vana vid plusgrader och regn större delen av december. UGGsen fick vara kvar i affären, insåg att de inte är så praktiska även om de var supersköna!

    Kramar

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin