onsdag 26 december 2012

Stilla JulDet har varit en stilla underbart skönt ledig jul! Barnen har pysslat med sina julklappar, vi har umgåtts med nära och kära, det har spelats både cello och tvärflöjt, vi har sjungit, skrattat och tittat på gamla bilder. Lagat mat åt mina kära svärföräldrar och firat juldagen med dem. Det har också fyndats på rean i dag den 26:e. Men det har har inte funnits någon stress. Så med andra ord vi har haft en underbar jul.Jag har testat nytt saffransbullsrecept med både mandelmassa och vit choklad, kan berätta att de blev underbart saftiga och goda. Passade även på att testa ett nytt långpannebröd, med russin som också blev gott så här i jultider. Julmat blev det bara på julafton och för en gångs skull lagade vi tillräckligt med mat, inte en massa rester kvar efteråt utan det blev alldeles lagomJulklapparna under granen innehöll fina klappar till alla barnen, och  det var härligt att se hur nöjda de blev. Lagom många paket och ingen blev utan. Sonen har pärlat ett snygg halsband till mig och det får jag nog räkna som årets julklapp, ligger mycket kärlek i det. Juldagen inleddes med traditionsenlig julotta, körsång och frukost hemma hos en av de familjer som sjunger i kören. Det är en gammal tradition och mysigt var det. Efter det så spenderade vi resten av dagen hemma hos svärföräldrarna och bjöd dem på middag, vi hade en lugn mysig dag tillsammans med dem.I dag annandag jul är det en lugn dag, de yngre skrotar runt i pyjamas, pysslar med lego, ritar och läser i julklappsböckerna. Den äldre kollar på hockey och vi vuxna roar oss med julklappsböcker och avkoppling. Nu väntar två arbetsdagar och ledig helg för att sedan räkna ner mot lite längre ledighet. Ska bli skönt att ladda batterierna tillsammans med barnen under en veckas tid.

Och dagens boktips: En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna, irländsk feelgood när den är som bäst, tillsammans med en kopp varm choklad och en pepparkaka!

Kramar till er alla

1 kommentar:

 1. God fortsättning kära Nettan!


  Vilken underbar jul ni har. Precis så som man hoppas att den ska vara. Med nära och kära, lugn och ro, fylld med tid för eftertanke, vacker musik, god mat och böcker!

  Här väntas snö i eftermiddag. Jag ser fram emot det!

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin