måndag 17 december 2012

Att söka sina rötter
Det har jag ju gjort, funnit en hel del och delat det med pappa. Det som jag vill göra däremot är att finna våra nu levande amerikanska släktingar och få reda på vad som hände pappas farmors systrar som emigrerade från Värmland till andra sidan Atlanten. En av dem startade sitt äventyr i Boston, men var tog hon vägen? Fick hon några barn? Skrevs det brev hem till Sverige? Den andra systern har jag mer koll på, hon gifte sig och flyttade till Chicago, men den har jag inte lyckats hitta vidare ledtrådar till nutida ättlingar men skam den som ger sig, på min julsemester ska jag ta tag i detta igen och det ska bli så spännande att leta framåt i stället för bakåt!I går var det ju avslutning i Allt för Sverige och nu när jag sett avsnittet måste jag säga att det var en mycket värdig vinnare, grattis!I dag är det en ledig måndag som ägnas åt studier, tillagande av dessert till kvällens körövning då vi ska öva för julottan och äta jultallrik. I morgon då jag också är ledig ska det pluggas så jag kommer i kapp med studierna!

Ha en skön måndag!

Dagens bilder från tumblr.com

4 kommentarer:

 1. JAG missade Allt för Sverige denna säsong. ATTANS!
  Tyckte så mkt om det förra gången det visades.
  Alla så gulliga och trevliga, och så var det ju extra kul att se vad de tyckte om sverige.
  OCh eftersom jag bor i USA var det kul att se amerikaner i hemlandet.
  Förstår att du är nyfiken på din släkt här. Ofta är ju de också sååå nyfikna på sitt "hemland".
  Kram!!

  SvaraRadera
 2. Annika: Det var faktiskt bättre i år. Och det var verkligen en värdig vinnare. Vi får se vad jag lyckas att hitta om min släkt i USA. Vem vet jag kanske har massor med kusiner, eller inga alls.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad spännande det låter med släktforskning. Både bakåt och framåt i tiden. Och jag förstår att du är nyfiken på vad som hände din pappas farmors systrar och kanske komma i kontakt med nu levande släktingar. Familjeband är viktiga och idag när världen på sätt och visst blivit lite mindre med hjälp av internet, facebook, skype och liknande finns det så många möjligheter. Lycka till Nettan och du får berätta hur det går. :)

  Jag hoppas att du har haft en skön ledig måndag. Här blev det tandläkarbesök med dottern och mysdag tillsammans på stan med lite julshopping. Nu blir det film, te och mys i soffan.

  Ta hand om dig vännen.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Jättespännande med släktforskning! Du kommer säkert hitta svar och ledtrådar som förvånar dig. Jag önskar dig varmt lycka till. Det vore roligt om du berättade hur det går!

  Jultallrik låter härligt gott. Vi hade "potluck" idag - alla tar med sig något. Oj, vad mat men så gott. Jag åt som vanligt för mycket ;)

  Ha en fin kväll med kören. Du är duktig som studerar!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin