lördag 29 december 2012

Livet lite långsammare

Mellandagar, lite jobb, men helt ok då situationen är som den är på jobbet. Här hemma lugna förmiddagar, många koppar te och spel tillsammans med barnen. Vi testade även den goda chokladen vi fick av svärmor/farmor och ett suveränt gott tips på varm choklad i dessa tider är:


1 tsk kakao av god kvalité
1 tsk vanlijsocker
1 krm kanel
1 tsk muscovadosocker

Blanda med lite mjölk och slå på
varm mjölk + ev marshmallows = mums
Te då? Min passion är kvar, julens nyhet blev Kusmis julte, magiskt gott och en kopp te och en bra bok är så rogivande, oavsett tidpunkt på dygnet ensam eller tillsammans med någon annan spelar ingen roll!
De sista skälvande dagarna av 2012 kommer att ägnas åt summering av 2012 (listan kommer i bloggen sen), läsning av underbara feelgood böcker, och ja pappa jag har tagit mig långt förbi sidan 35 i 3 Sekunder men deckare får vila lite nu i bland blir det lite för nära verkligheten med ond bråd död och då behövs lite verklighetsflykt i engelska och irländska feelgood böcker i stället.I dag lördag väntar en tur till Höganäs och fina vänner, och i kväll avslutning på Downton Abbey, gissa om jag är glad att det ska göras ännu en säsong av favoritserien, den är så underbar och favoriten förutom Mary Crawly är den underbra änkehertiginnan, skådespelerskan Maggie Smith är enastående, härliga, spetsiga kommentarer och hon lyckas alltid få folk hon vill utan att de förstår hur de hamnar där!(Bild  från facebook )

Njut av en härlig lördag!

2 kommentarer:

 1. Kära Nettan, så mycket feelgood och härligt du bjuder på!

  Jag är en bok- och teälskare och tillhör dem som är helt nöjd om jag får krypa upp i soffan och njuta med favoritkoppen. Anglofil är jag också. Njutningfullt med välproducerade brittiska TV-serier och filmer! Maggie Smith är outstanding.

  Ha en underbar dag i Höganäs med era vänner!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Mmm, choklad i alla dess former från Divine är ljuvligt. Jag köpte på mig lite av deras choklad när vi var i London och sprade på den länge, länge. Så gott! :)

  Här hemma njöt vi som alltid på söndagskvällarna av nybakade scones och te nu ikväll. Jag älskar fortfarande min stora favorit från Gotland och den funkar året om men även glöggte har det druckits en del av denna vinter. :)

  Ja du, även fast jag visste hur Downton Abbey skulle sluta igår så rullade tårarna för fullt. Även om mitt hjärta brast är jag glad att de valde göra på detta viset. Att hylla kärleken. Något annat alternativ fanns inte när en skådespelare inte vill fortsätta.

  Jag hoppas att ni fick en riktigt mysig dag i Höganäs tillsammans med era vänner. :)

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin