söndag 30 december 2012

Näst sista dagen på året!

Hemmasöndag, fokus på hus och hem, veckohandling, matplanering till lediga dagar, en dag kvar till semester med alla barnen, klädkammarröjning blev det också start på idag. Men jag började i köket!


Började med att röja i hörnet bredvid spisen, undan med min matberedare och låta den få sin plats i ett skåp i stället för att samla damm mellan de gånger jag bakar.  Nu plats för lite mer vardagsgöromål.


På en liten bricka som jag köpte i Wadköping i Örebro för några år sedan samladejag våra vardagsoljor, soja och balsamvinäger. Smidigt att ha det lättillgängligt vid matlagning.
I den fina skålen som jag fick av kollegorna i somras när jag fyllde år brukar säsongens frukt finnas men just nu en ynka citron, får nog fylla på sedan!


Efter att jag var klar i köket blev det planering av veckans mat och veckohandling, testade en ny app med handlingslista men jag längtar efter app som går att synka med mannens iphone... vore väldigt bra, har någon teknikkunnig ett sådant tips att dela med sig av så blir jag lycklig!

Väl hemma påbörjades projekt strukturering av klädkammaren, vi har länge funderat på att strukturera upp den och planera den efter funktion med skolhyllor och liknande. I dag valde dottern att göra en insats och flyttade in sina kläder på det egna rummet, dockorna fick flytta ut ut skåpet och skåpet gjordes om till klädskåp i stället.  Och med en liten känsla av vemod i magen har vi i dag packat ihop fina prinsessklänningar som kommer göra en annan liten flicka lycklig inom en snar framtid. Vi kommer även skicka kläder till bättre behövande eftersom det verkligen var dags för garderobsrensning.
Ovanpå klädskåpet fick dottern den gipsavgjutning av hennes hand och fot vid fem månaders ålder, gissa om hon tyckte det var sött!Nu ska jag njuta av en lugn söndagskväll, lite Downton Abbey,  te och en god natts sömn innan sista arbetspasset innan semestern!


3 kommentarer:

 1. Hej Nettan!

  Vilken mysig söndag ni har haft med fokus på hem och klädkammarröjning. Det är så skönt när man får gjort de där sakerna som man har funderat på ett tag men inte hunnit eller orkat med. Fint som snus blev det iallafall och jag förstår att dottern är helnöjd över sitt klädskåp med de fina avgjutningarna ovanpå. :)

  Här har vi också haft söndagsmys idag med läsning, pussel (vi fick pussel i julklapp och har pusslat som tokar sedan dess), spel, film, handling, kompisbesök och resterna av julgodiset. Vi har det verkligen gott. :)

  Ta hand om dig vännen och ha det fortsatt gott och jag önskar dig och familjen ett fantastsikt 2013. ett oskrivet blad där allt är möjligt.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Å, en härlig söndag hos er ser jag! Skönt att fixa och röja lite. Vi har just kommit hem mataffären. Skönt att ha det klart.

  Det blir snart te här med ;)

  Kära Nettan, önskar dig allt gott för 2013!

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Gott Nytt år på dig! Tack för dina gulliga kommentarer!!!
  Jag känner precis som du efter jul att man vill städa ur skåp och garderober mm! Har precis gjort detsamma själv, och det är en sådan skön känsla!
  kram!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin