söndag 12 augusti 2012

Toner av Benny
Innan repet inför konserten i dag passade vi på att kolla in Willes pysselprojekt, och visst är löven fint pressade? Vi låter dem vara en vecka till innan det är dags för montering!

Konserten då för er som undrar? Jodåsåatt... fullsatt kyrka, vackra människor, härliga solister och så härliga kyrkokören. På repertoaren stod bland annat intåg till Arrival (ABBA), följt av Klinga mina klockor. Efter det blev det dags för Duvemåla Hage och när solisterna och kören framför stycken ur Kristina från Duvemåla rör det vid min själ, dels för att jag som vuxen flyttat långt från min familj och släkt, dels för att jag tänker på de släktingar som en gång i tiden valde att lämna sitt trygga hemman i Värmland och utvandra till Amerika, och på mina fina bloggvänner och en av mina bästa vänner som bor därborta på andra sidan Ossianen som Kristina valde att kalla Atlanten i Utvandrarna och (Kristina från Duvemåla). Efter att ha delat med oss av flera andra av Bennys pärlor tog vi turen  över Vilar glad. I din famn, soms krevs till Kronprinsessbröllopet 2010.


Ett mycket vackert körarrangemang som man blir glad av att sjunga...Vid halv tio kom vi dock fram till slutet, och vad kan man sluta bättre med än Dancing Queen (ABBA)? Varje gång jag sjunger den ser jag Meryl Streep i rollen som Donna framför mig på sin tur nerför berget i Grekland sjungandes den!

Vrid upp ljudet och njut!


2 kommentarer:

 1. Nettan, jag ryser!! Jag får gåshud...blir varm, rörd och lycklig. Dancing Queen var en stor del av mina tonår.

  TACK underbara du för din vackra rader och att du skänkte mig en tanke i dag. Jag känner en stark identitet med Kristina, även om dagens Kristina har en annan situation. Precis som du, tänker jag på de som valde att lämna sitt älskade hemland.

  Nu skruvar jag upp på högsta volym!

  Största kramen till dig finaste Nettan!

  Lotta

  SvaraRadera
 2. Hej Nettan!
  Härligt inlägg! Er konsert låter mkt minnesvärd och fin! Jag har alltid fascinerats av de som tog det stora, stora steget att kliva på båtarna till ett främmande land.
  Danxing Queen är en favorit, Meryl Streep en annan, inte minst i "Mitt Afrika"!!
  Så mysigt det lät med att kika efter stjärnor och stjärnfall under kräftskivan!
  Det är de små stunderna i livet som ger de stora minnena ibland!

  Kram Anna

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin