torsdag 26 juli 2012

40 år och...

...dagen började med skönsång och fina paket, efter mysig frukost åkte vi en tur till Kronovalls Vinslott, där jag fick testa tre mousserande viner, åt en sagolikt god pizza, skrattade åt barnens reaktion på att det bor fladdermöss i slottets gamla iskällare. Gick runt i ett underbart slott och fotograferade med den stora kameran (fler bilder i nästa inlägg) och insåg att det här slottet är värt att besöka på tu man hand med mannen i höst!En otroligt duktig kille som både kunde mycket om slottets historia och ännu mer om vin och bubbel! En guidad tur som tog långt mer än vad som var sagt från början! Men så uppskattat av alla oss som lyssnade!

Efter slottsbesöket for vi vidare till Simrishamn, glass skulle ätas i hamnen och promenad genom centrala Simrishamn gjorde att vi passerade förbi Apotekarens trädgård och alla deras medelhavsväxter, underbart ställe tyckte både William och jag men då övriga familjen var mest sugna på glass blev det bara ett kort besök, vi får helt enkelt återkomma dit en annan gång.

Efter glass och hamnmys for vi vidare till en för mig ny pärla, Knäbäckshusen, en liten strand, med både sand och vackra stenar, ett litet tyst kapell där det brukar vara populärt med sommarvigslar. Från början skulle ingen av oss bada men det slutade med iskallt kvällsdopp för oss alla! Efter bad och i trolskt skymningsljus åkte vi vidare till Haväng, alldeles vid Ravlunda skjutfält, genom vacker ekskog gick vi ner till underbar sandstrand, kikade på hur Verkeån möter Östersjön, njöt av stiliga svanpar som simmade lungt och förnöjt. Barnen besökte gammal försvarsanläggning och utforskade Havängsdösen.

På väg tillbaka, ett fint möte med en okänd gammal dam som promenerade bland ekarna och som njöt av det trolska, och berättade att hon ofta brukar åka till Haväng och bara gå när det är ljumma sommarkvällar. Kvinnan berättade även att hennes barnbarn brukar rida över ängarna och vid havet i full galopp kvällar som denna. En vis dam som uppskattar vackra kvällar, helt enkelt ett fint möte som jag kommer vårda. 

Så på det stora hela har det varit en perfekt dag, och en magisk födelsedag. Så mätt på minnen och lycklig ska jag nu sova gott och drömma om lavendel, bubbel och kanske en framtida slottshelg när höstmörkret faller på!

1 kommentar:

  1. Grattis Grattis Grattis fina Nettan till en underbar ålder...en utav de bästa!

    Vad fint firad du har blivit. Jag har varit på Kronovalls vinslott och vet hur underbart det är. Fantastiskt att få komma dit och jag förstår att det är perfekt för en höstweekend.

    En magisk födelsedag! Härligt att läsa och vackra bilder.

    Stor kram till dig härliga Nettan!

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin