torsdag 12 juli 2012

Botaniska trädgården i Lund, Tågmuséet i Ängelholm......eller  skånska sommarpärlor när regnet öser ner och vi inte vet vad vi ska göra innan jag börjar jobba eller har en ledig dag.
I tisdags innan jobb tog vi en tur till Botan, eller rättare sagt Botaniska Trädgården i Lund, en trädgård som anlades i slutet av 1600-talet. Vissa av växterna i växthuset är mer  än 140 år gamla. Inne i växthuset bor både Geckoödla, pilgiftgrodor och små kinesiska vaktlar som håller efter oinbjudna växtparasiter.
I går onsdag tog vi en tur till Ängelholm, först till Hembygdsparken där vi planerade att titta på smådjur mm men eftersom regnet öste ner blev det en bra plats för pick-nick under tak!


Efter pick-nick och många skratt åkte vi vidare till Tågmuséet, det var inte bara järnvägens historia utan också lite om hur telefonin används tillsammans med tågens utveckling. På bilden nedan ses enHugh´s bokstavstrycksapparat för telegrafering och den användes på Riksgränsbanan på 1890-talet!
Brorsorna fascineras utav en av alla de tågbanor som fanns på muséet och jag fascineras av gammal telefon med nummerskiva och minns hur det var innan alla dagens knapptelefoner gjorde entré!

Efter turen till Ängelholm åkte vi vidare till goda vänner med busiga hundar i Åsljunga, och på vägen hem åkte vi genom Söderåsens trolska skogar, meningen var att vi skulle ta 108 hem men då det var ett vägarbete hamnade vi i stället genom Klippan och Kvidinge, nya vägar men mysigt så där i den vackra skånska skymningen!

4 kommentarer:

 1. Nya vägar, nya upptäckter ;)

  Trots regn ser det härligt ut Nettan. Jag har förstått att Lunds Botaniska Trädgård är mycket vacker. Tågmuseum tycker jag också om ;) Vi åkte ett gammalt ånglok inne i en skog en sommar här, det var jättefint. Blir sugen på att göra det igen.

  Sköt om dig och njut av sköna dagar!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Visst har vi många "skatter" nära som är värda ett besök eller två. Vi älskar också Hembygdsparken i Ängelholm och besöker den några gånger om året. Gröningen i Helsingborg är också vackert, havet på ena sidan och gräsmattan på andra, där sitter folk och grillar, det spelas kubb, dricks vin, leks med barn etc.

  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga utflyktsdagar ni har haft Nettan. Det finns ju så otroligt mycket att se och uppleva här i Skåne. Ibland är det lätt att bli hemmablind och glömma bort allt det vackra och intressanta man har omkring sig och titta längre bort när det är dags för semester och utflykter.

  Banmuseet i Ängelholm är så fint. Är det fortfarande gratis inträde för barn? Döttrarna älskade det stället då de var mindre. :)

  Sköt om dig vänne och ha en riktigt fin helg!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Jo det finns mycket att se i Skåne! Banmuséet är gratis tom 19 år.
  Nästa utflykt blir nog till Östea delen av vårt härliga landskap!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin