torsdag 19 mars 2009

Ännu en dag i trädgården


Och nu börjar vi se reslutat av slitet. Förra året när vi flyttade hit hade vi inte en chans att röja i trädgården för när vi väl kom ut efter att ha fått i ordning inne så var det försent, nässlorna hade vuxit sig höga och bitvis fick vi låta det växa. Men i år har vi startat i tid, vi har rensat upp kullen ut mot gatan, vi har skrapat bort mossa från kvarnhjulet.


Vi har räfsat ihop högar utan dess lika och kört till komposten på baksidan men det blir fint nu, snart kan vi åka och handla lite växter att plantera (penséer, och annat smått) i krukor som ska stå vid dörren. Tidigare när det var kallt ute beskar vi ned lavendeln som vuxit sig vilt och tuktade den rabatten för att möjliggöra nya skott. Vi har sågat ner småträd som vuxit upp och som spritt sig eftersom ingen brytt sig om att göra vid det. Så det känns som om vi har alla möjligheter att få trädgården som vi vill ha den!

Förra sommaren grävde vi fram trappan som leder upp på kullen och jag har bara en bild på hur det ser ut innan rensning, lovar att fotografera en efter bild någon dag. Har även fotograferat när vi rensade kvarnhjuet som hör till bordet i det som kallas för "kaffegrotta", det är kring det bordet som vi kommer att lägga plattor under våren/sommaren med lite bistånd från min far som mentor.Trappan upp på kullen!Kvarnhjulet föreKvarnhjulet efter!


Nettan

1 kommentar:

  1. Vilket underbart fint gammalt kvarnhjul!
    Lyckliga du som har ett sånt i din trädgård.
    Fin blogg har du också.

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin