söndag 3 februari 2013

Att våga...

... kom så hoppar vi sa jag till mannen i drömmen där vi stod på klippan högt över havet... 

Lite så kan det kännas i bland, det är så lätt att saker och ting bara rullar på utan att man vågar prova nya saker. Utan att man vågar utmana sig själv. I går var det ett sånt tillfälle, vi brukar vara fega med att köpa råvaror som inte tillhör vår vanliga repertoar men vi har blivit modigare med åren, så i går blev det test av ny maträtt, så vi bjöd barnen på hjortfärsbiffar med lingonsås, kan säga att de vanliga lingonen till maten var mer uppskattade än såsen hos barnen eftersom såsen förutom lingon innehöll rosépeppar. Biffarna blev goda, i varje biff gömdes dessutom en bit lagrad ost. Men nu vet vi att detta tål att lagas igen men då ska vi byta ut såsen mot en annan och laga biffarna på annat sätt.

Kvar på min testa att laga lista finns nu rödbetor, får se om jag kan få till det i dag, annars får det bli en dag till veckan!
Här hemma har helgens frukostar påverkats av vikten av C-vitamin i influensatider, i går var det kiwi och i dag blodgrape, surt gott och nyttigt!


I går testade jag även att baka fröknäcke efter ett recept som Suz på Vardagssaker delat med sig, och det knäcket blev väldigt gott och uppskattat. Massor med nyttiga frön i det.Perfekt till mellanmål eller på kvällen till te i stället för någon kaka eller så, lite ost  och grönsaker på så är det  hur gott som helst!


Här hemma är det en lugn söndag, vi hade lite fix på förmiddagen som snabbt ordnades upp efter omplaneringar, barnen drog till kompisar och sen blev det studier resten av dagen, massor att  komma i kapp med, falluppgift som ska påbörjas med referenser enligt APA-style (Publication manual of the American Psycological Association) inte att förknippa med Gangnam-style som är något helt annat, amningsobservation som ska förberedas och en tenta att plugga till samt instuderingsfrågor till samma tenta att skriva... Men några av momenten är nu klara så jag kan fokusera på att läsa in mig och förbereda mig ännu mer.I går när vi var i väg och handlade fick jag syn på något och kom att tänka på en bloggvän med fascination för just Ugglor, dessa är nog fina att ha i trädgården till sommaren, barnen lär sig ju mer om fåglar i skolan och sonen gillar Ugglor, just för att de är annorlunda än de andra fåglarna. Han missade denna stenuggla som säkerligen fått följa med hem annarsSå då fick jag med två bloggtips i dagens inlägg också, kika gärna in hos dessa underbara kvinnor och deras fantastiska bloggar som ger mersmak!

Kram & trevlig söndag

2 kommentarer:

 1. Tack Nettan!!
  Du är gullig!! Underbara du!
  Ugglor ja! Ja, jag är galet svag för dem. OCH jag önskar så at jag ngn ska få se en rikig, levande uggla i vilt tillstånd.
  Tror det är mäktigt och magiskt.
  Vilken god mat du lagade i helgen. MUMS!!!
  Kramar och ha en fin måndag, APA-style :-)))

  SvaraRadera
 2. Mmm, låter gott Nettan och det är roligt att testa lite nytt i köket. Det är så lätt att det går på rutin och en fantasi som tryter. Vi äter mycket vilt här hemma. Något jag knappt hade ätit innan jag flyttade till landet men som nu är vardag. Släkt och vänner från staden däremot tycker att det är hur exotiskt som helst. ;)

  Här testade jag i helgen att göra en efterrätt från förr. Fattiga riddare med vispad grädde och sylt. Min farfar lagade alltid sådana till mig när jag var liten men jag har aldrig själv gjort några. I helgen var det dags och i ett nafs var jag tillbaka i barndomen. Lika gott som jag mindes. :)

  Ha en riktigt bra studievecka nu vännen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin