fredag 27 april 2012

Vad drömmer du om?

Så kan han fråga i bland, mannen jag är gift med då en förflugen tanke om att jobba utomlands smög sig fram härom dagen då det var en annons i radion.

Och vad drömmer jag om?

Jo jag skulle nog kunna tänka mig att jobba utomlands när barnen är större och förstår varför jag gör det. Det skulle vara spännande att jobba med sjukvård och göra det på ett annat sätt än det jag gör idag, en riktig utmaning. I bland kollar jag på olika sidor för detta men än så länge är det bara en dröm, en oformulerad tanke som finns där inne när jag är grymt vardagstrött.

Andra drömmar då?

Jag drömmer om att jag en dag vill lära mig att sy lapptäcken? Det hade varit häftigt! Men det får komma längre fram för jag har varken gått någon kurs och har ingen symaskin även om det går att sy för hand... Men jag behöver ändå uppdatera mina sykunskaper för den där femman i syslöjd, det var längesen.Bilderna hämtade här & här

Och jag drömmer om att resa, resa långt och resa inombords, att utvecklas och finna den där inre harmonin som i bland bara finns i min periferi. Jag är alltid på jakt efter kunskap, om jag kunde skulle jag nog studera ännu mer, men det går inte, för att studera kostar tid, tid som måste läggas på annat. Jag tycker om resor efter kunskap, att lära mig nya saker som jag inte kunde innan är bra, lika bra som som att lära sig andra sätt att tänka. 

Den andra aspekten av att resa är så mycket mer, att besöka fina vänner i Florida, mannens släktingar i Maine, min gamla brevkompis i Dublin, bloggvänner som befinner sig lite runt om i världen. Och så skulle jag vilja vara med och ordna en  bloggträff i Positano, så himla häftigt det hade varit tjejer! Eller?Det finns så mycket som jag drömmer om så listan skulle bli lång även om jag också är en realist så vet jag att drömmar berikar livet och bidrar med glädje och längtan. Men livet är till för att levas och det är härligt men utan drömmarna så vore det rätt grått och tomt!

Ha en underbar fredag och berätta gärna vad du drömmer om!

1 kommentar:

 1. Å Nettan, ja! Ordna en bloggträff i Postiano (eller vi gör det tillsammans!)

  Vilken underbar fråga av din man. Vad drömmer du om?
  Oj, jag blir knäsvag.

  Livet går så snabbt. VI får fylla våra dagar kärleksfullt och få plats med passion, lust, drömmar.

  Jag också en lång lista. Men njuter på vägen. Att vara här en del av listan ;)
  Glad för att jag börjat blogga och fått kontakt med så många fina. Du är en av dem Nettan!


  Kram!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin