fredag 11 november 2011

Skrutt

Skulle kunna skriva en följetong om liten dotter men väljer att avstå, dagens resultat = sämre = nya prover = fortsatt hemma. Så kort och koncist. Kanske lite skola nästa vecka, kanske, hoppas!

Mitt lilla flickebarn, det räcker nu, vill bara att du ska bli frisk, bums, bort med baciller och virus, ni behöver inte vara här. Vill ha tillbaka min piggelina flicka inte denna bleka variant som slocknar i soffan på eftermiddagen!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Annars en vanlig fredag, med intressanta samtal, med fredagsfika, med tankeställare kring mat och fika...
Har ni tänkt på hur vi gör i vårt samhälle? Hur mycket kretsar kring mat, vi umgås kring måltiden, vi "myser" med mat, godis, chips, och förvisso även nyttiga alternativ,  vi belönar med mat/godis osv. Ni vet ju att en av de stora chipstillverkarna har  ju lagt beslag på ordet fredagsmys i varje fall om du kollar in bio, tv-reklam så kan du se det i deras slogan, istället för klassikern, "Har ni fest, eller?" Eller varför inte "Var är brudarna?". Här hemma blir det nyttigheter vid fredagsmyset idag, det blir fruktsallad, möjligen toppad med glass. Men i bland får jag en tankeställare kring hur mycket maten eller rättare sagt måltiden betyder, i vårt stressade samhälle har jag blivit ett alltmer hängivet fan av Slow food, mat som tar tid att laga, vettiga råvaror, mat lagad från grunden som alla mår bra av. Långsamt för jag in nya råvaror i familjens kost och det går bra sakta men säkert, i bland under protest men det går.Bild från tidningen Må bra

Sen är vi inte några galningar, även här finns det dagar då slow food inte finns med i planeringen, dagar när det är enklaste möjliga matlagningen men det är inte vad jag i grunden vill. Hur har ni andra det med mat och funderingar kring matens väl och ve?

Trevlig fredag!

3 kommentarer:

 1. Hoppas din lilla flicka blir frisk och kry snart!!!


  Visst är det skönt med fredag trots allt? Låter så skönt med intressanta samtal, fredagsfika, tankar kring mat, fika! Jag håller helt med dig hur fredagsmys har blivit synonymt med chips. För mig är det ett glas vin, färska blommor, något litet gott till...som en god ost. Jag är också intresserad av bra råvaror, slow food och önskar det blev mer tid för det.

  Om jag inte arbetade heltid skulle jag vilja laga ordentlig mat varje dag! Tyvärr blir det "slarvmat" mellan varven.

  Bra att du testar nya råvaror med familjen.

  KRam och trevlig helg Nettan!

  SvaraRadera
 2. Lotta:

  Fredagar är underbara, även om man som i mitt fall i bland jobbar helger så är det något visst med fredag då pulsen går ner och vi kan varva ner något!
  Hoppas ni har en härlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det gör så ont i mig att läsa om er lilla tjej. Jag håller alla tummar jag har att hon snart blir frisk och slipper ha ont mer. Stor kram till er alla.

  Det är intressant det där med mat och vad det är vi egentligen stoppar i oss. Jag och maken tycker båda om att laga mat och det mesta av maten som lagas här hemma lagas faktiskt från grunden. Någon enstaka gång blir det hämtmat men annars lagar vi det mesta från grunden. Kanske beror det bl.a. på att vi arbetar med matproduktion, samt att jag odlar en hel del i vår köksträdgård men också en medvetenhet om vad saker och ting innehåller. Och med tanke på att våra barn idag mest får halv- och helfabrikat i skolan känns det än viktigare att ge dem riktigt bra mat här hemma. Och förutom att det smakar så mycket godare så behöver det inte ta längre tid att laga riktigt god mat än vad det tar att använda sämre halv- och helfabrikat. Ibland kan jag förvånas över hur mycket pengar och tid människor kan lägga på att inreda sitt hem men då det gäller mat och den egna kroppen är man villig att acceptera det med sämre eller till och med sämsta kvalité.

  Kram Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin