söndag 12 oktober 2014

En helt vanlig helg i oktober

Vaknar tidigt denna söndagsmorgon, till ljudet av ösregn. Tassar upp och kollar första avsnittet av Downton Abbey, blir inte besviken då alla ingredienser finns med! Tänder några ljus och strax efter klockan åtta kommer barnen nedtassandes, lite trötta fortfarande men ändå alerta. Vi tänker tillbaka och summerar gårdagen med några ord.

Kärlek vid första ögonkastet, vacker skog, höstmarknad, en Pontiac från 1934 och Boeuf Bourgiungnon á la Julia Child förgyllde gårdagen.



Vi tog 108:an via Söderåsen upp till svärföräldrarna i nordvästra Skåne, vacker höstskog och en avstickare upp på Kopparhatten hanns också med!









Vi for vidare och alldeles innan Åsljunga och nästan framme i den byn där svärföräldrarna bor stannade vi vid Lärkesholmssjön. Så vindstilla, så spegelblankt, en ren drömbild. Barnen och mannen suckade något åt mitt, stopp, stanna bilen, men vi blev alla likna tagna av den magiska naturen!





Och så var det ju detta med kärlek vid första ögonkastet och det brustna hjärtat hos dottern. En liten valp som gick rakt in i hjärtat hos oss. Den finns hos våra släktingar och dotterns dröm om en valp steg upp till ytan, men samtidigt kom insikten om att vi här och nu inte kan ha någon valp, och resulterade i bittra tårar hos min lilla tjej över att det är så orättvist. 




Så drömmen om en valp lever nog vidare hos henne ett tag till!

Vi var ju på höstmarknad också, fanns mycket kul att titta på och inte minst en Pontiac från 1934 som spinner som en katt.







Väl tillbaka hos svärföräldrarna passade jag på att gå en runda i trädgården och njuta av de sena höstblommorna, och ibland är det ett perfekt sätt att landa i vardagen och bara vara!


Denna helg har jag njutit av att det är min första lediga helg av många, i kväll blir det bio med en tjejkompis, vi har båda läst boken Gone Girl och nu är det dags för filmen. Det verkar lovande helt enkelt och jag har sett fram emot det länge!

Kram och ha en härlig söndag!

3 kommentarer:

  1. Underbara bilder, vilken skön helg ni haft!
    Jag hoppas du har haft en fin första vecka på nya jobbet:) Och tack för sällskapet förra helgen, visst var det mysigt.
    Förstår precis din dotter, har ni ingen i närheten som har en hund hon kan få låna ibland? Bara för att ta en promenad eller mysa lite. Det har hjälpt de gånger vår dotter fått alldeles för stora känslor över det där med saknad hund. En vacker dag går det kanske att skaffa en, men tills dess får det duga med en lånad lite då och då.
    Ha en fin söndagskväll!
    Kram
    Suz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä tyvärr har bi ingen i närheten med hund! Vi funderar på att sätta upp annons och erbjuda oss som hundvakt men det har stannat vid just fundering. Men det får kanske bli ett varv till med det.
      Tack själv för förra helgen så underbart att ses!
      Kramar
      Nettan

      Radera
  2. ÅÅÅÅ så vackert!! Är det Söderåsen som har de är bergen? Totalt ljuvligt ju!
    DIT vill jag också åka!
    Fantastiskt!!
    BB gjorde jag också i söndags, a la Julia Child. Precis som du :-)
    SÅ himla GOTT!!!
    Kramar!!

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin