onsdag 13 juni 2012

Vackra blommor och goa gubbar...

... sonen fick ju lagom med vackra blommor till sin student som sprider sin väldoft här hemma (så mina vaser räckte till, puh!). Har hunnit med att fota några av buketterna och tagit lite makrobilder som jag gillar men de är i den stora kameran så i dag får det bli bilder från iphonen...


När vi flyttade från stora huset i lilla byn trodde jag att det var själva huset jag skulle sakna ( och det gör jag) men det är byatmosfären, känslan av att bo ute på landet som jag saknar mest, trädgården med vackra blommor osv. I går gjorde jag dock upptäckten att den vackra paradisbusken som som fanns i trädgården vid huset har en kompis i trädgården här också och det gjorde mig glad för jag tycker att de blommorna är så vackra! och apropå den lilla byn? Jo den ligger kvar, vi var där en stund i går, lika lugn och rofylld, men jag klarar inte av att gå förbi vårt fd boende än, det går bara inte...



Eftersom vi röjde upp efter studenten igår passade vi på att åka till kära svägerskan och lämna tillbaka tältet vi lånat. Där passade jag på att fotografera de vackra aklejorna hon har i sin rabatt i massor av olika färger, jag har några i en bukett här hemma också men de är som vackrast i naturen där de hör hemma!

 

I går var sedan en dag för rester, vi fick inte så mycket mat över, antingen hade vi räknat bra när vi beräknade mängderna eller så hade vi tur som sjutton för maten räckte till, nästan allt kött, pastasallad, och potatissallad tog slut, det som blev kvar var två köttfärspajer men det går att frysa in och ha till matlådor. Kycklingspetten vi gjort var populärast hos tadaaaa... alla barnen som bara ville ha mera... och nötmarängtårtan med jordgubbar och grädde gjorde succé... Om någon är sugen på recepten är det bara att höra av sig så skickar jag det!


Och goa gubbar, nu är de ju som bäst, våra egna har inte mognat ännu men de är på gång, tills dess nöjer jag mig med att precis som yngste sonen äta jordgubbar till precis allt och nu idag testade jag svägerskans variant jordgubbar och ost på frukost mackan och det var underbart gott!


Vilket är ditt favoritrecept med jordgubbar?

Resten av veckan då, jo lediga dagar med avkoppling ligger framför mig, skolavslutning för de yngsta på fredag och så blir det en härlig tur till Göteborg i helgen och fest med en av mina finaste vänner och hennes man som precis som jag fyller jämt detta år! Underbart!

Ha nu en skön onsdag och lämna gärna en rad efter dig!


Ps: Dagens bloggtips: Titta in hos charmiga Lotta och njut av hennes underbara bilder!

2 kommentarer:

  1. Vilka underbara blommor, både ute och inne! Men hörru, jordgubbar på macka tänker jag inte ens prova;-)

    Så skönt att maten räckte, det är alltid en svår fråga att lösa - hur mycket går det åt?
    Stor kram!

    SvaraRadera
  2. Vad du är gullig Nettan! Tack för att du tipsar, blir varm och glad inombords!

    Jag är tokig i solrosor. Kan inte få nog! Helt underbart att få det till sin student. Fin buske ni har i er trädgård.

    Och Nettan, jag förstår precis känslan och saknaden. Jag känner så för vårt hem i Sverige. Jag drömmer om det ibland. Drömmer att jag går in där. Vill inte gå förbi, fast det snart har gått flera år sedan. Det är i mitt hjärta, fortfarande vårt hus.

    Jag blir sugen på jordgubbar också nu...så goda de är! Äter dem rakt upp och ner, men ska testa ditt smörgåstips!

    Vad roligt att ni ska till Göteborg i helgen.!

    Varm kram

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin