söndag 1 augusti 2010

S E M E S T E R


En veckas semester i backspegeln tre kvar, vi har sprungit O-ringen (femdagars i Närke) och bott hemma hos pappa & Inger under tiden. Passat på att besöka Örebro och hälsat på Jean Baptiste Bernadotte som tillsammans med två adelsdamer visade oss runt på Örebro slott samtidigt som ett skådespel genomfördes, vem som skulle bli hovdam åt Oscar I fru Josephina av Leuchtenberg. Kan varmt rekommendera ett besök på slottet eftersom det i år är 200 år sedan Jean Baptiste valdes till tronföljare av Sverige i just Örebro och St Nicolaikyrkan.Vi passade även på att promenera i Wadköping, tittade in hos Cajsa Warg och luktade på kryddor.

Skogarna i Närke har varit ömsom vackra och trolska, ömsom rena rama lerträsket, med lera upp till knäna och iskallt eftersom det regnat massor. På ungefär två dygn kom det 59 mm, himlen bara öppnade sig och regnet öste ner, lite trist eftersom vi bara fick njuta av två soldagar av våra åtta dagar där uppe.

Vi hann med ett besök i de trakter där jag som barn tillbringade somr
arna, nämligen Norra Grecksnäs, min familj + farfar hyrde en stuga där under många år av domänverket och i år var första gången på länge som jag var där och hälsade på. Passade även på att hälsa på Lars och Kerstin som har grannhuset och de blev ett kärt återseende för oss alla! Och tänk vad man kan finna på facebook, gamla vänner!

Badplatsen och hemma hos Lars & Kerstin

Efter åtta dagar i Värmland/Närke så är vi nu hemma igen, med massor att ta itu med, det är tur man har semester kvar!


Linnéa och hennes
trogna följeslagare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin