söndag 7 mars 2010

Att finna ro i det enkla

Eller Simple gifts som Allison Krause sjunger vackert ackompanjerad med cellomusik framförd av husguden Yo-Yo Ma.Att finna ro i det enkla är oftast väldigt lätt. Tänk dig en dag när allt bara känns fel, att då mötas av en vacker solnedgång, vågor på ett öppet hav som kluckar mot sidan av en båt, stenar som slipats runda av vattnet under årens gång. Att helt enkelt läsa en bra bok, att komma till avslut med ett projekt. Alla livets dagar är inte enkla och det är det ingen som begär, men att ibland få njuta av det enkla är oerhört viktigt, sedan kan man klara av den där vardagsstressen igen.

För mig är det enkla en promenad i tystnad längs en strand, att sitta på klipporna ute på en ö i den bohusländska skärgården och se solen gå ner. Det enkla är också det uppenbara, det som vi ser varje dag, ett barns ögonfransar som vilar mot kinden medan barnet sover en rofylld sömn, att viska god natt i någons öra.

I dag har det enkla varit att i lugn och ro gå igenom tvätthögen, en vardagssyssla om något, finns det något härligare än att fylla lådor och skåp med nytvättade kläder som doftar så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin