fredag 10 juli 2009

Sommaren 2003 & Onsdagen 8 juli 2009

Våren 2003 upptäckte jag ett av alla de föräldraforumen som finns på internet. Där lärde jag känna ett gäng härliga tjejer som alla kämpade för att bli med barn, det var dock inte så lätt alla gånger. Vi började att utbyta erfarenheter utanför forumet i fråga, mailen haglade och en sommarkväll i början av juli hade fem av oss bestämt att vi skulle träffas på Harry's i Helsingborg.

Ur den kärnan är vi tre tjejer kvar, två till har blivit fina vänner under de år som gått. Alla har vi numera barn mellan fem år och neråt. De två tjejerna som inte hängde med vidare på våra träffar har jag fortfarande kontakt med, en av dem sporadiskt, den andra är min fina vän L, som är en ypperlig vän.

Men åter till kärnans möte 2003, det var nervöst och pirrigt att träffa andra tjejer som inte hade det lätt att bli med barn, jag var nygravid, efter att vi fått lite hjälp på traven och ovetandes om att det var tvillingar i magen, men där på den träffen fastnade tankefröet tänk om det är tvillingar när vi satt och pratade. Vi träffades igen den sommaren, och E åkte till Grekland ovetandes om ett knyte i magen (kommer du ihåg E hur vi skrattade sen?)

Nåväl åren har gått, 2004 föddes alla våra stora barn, februari, april, maj och juli är månaderna då vi höll extra utkik efter vem som fick värkar och hur allt gick. Sex fina barn blev det totalt under 2004, sex barn som idag är allt som barn ska vara! 2005 var det dags igen och i slutet av året föddes en nobelprinsessa som är ett charmtroll utan dess like. 2007 (tror jag, rätta mig om jag har fel Tessan) föddes nästa barn i vår skara och 2008 kom lille M som är den yngste i skaran till världen. Den 8 juli 2009 var det dags för årets sommarträff. God mat, busiga barn ett recept för en lyckad dag. Tack Emilia, Nina, Tessan & Tessan för en fin dag!Jag är glad att jag får vara en del av den här gemenskapen även om vi inte träffas så ofta så är det i varje fall underbart när vi har våra sommarträffar, att se dessa barn som man läser om via mammornas bloggar eftersom internetforumet sedan länge har spelat ut sin roll (för mig i varje fall). Lite bilder blev det också, och eftersom Tessan är Linnéas gudmor så var det dags för årets doppresent. Liten dotter är mycket glad över presenten och hon använder den flitigt!Gårdagen bjöd på utflykt till fina svägerskans hallonhäck och jordgubbsland. Vi hann med att fika och smaka Fjällkyrkans vaniljbullar. Gårdagskvällen avslutades med ett besök på bio och vi tittade på Duplicity med Clive Owen och Julia Roberts, en bra film men som jag nog behöver se om när den kommer på DVD.

Hos faster Sanne

Eftersom det bara regnar här idag så ska vi passa på med lite innepyssel samt bakning!
Önskar alla er som läser här en härlig helg!

Kram

Nettan


4 kommentarer:

 1. Tack själv, Nettan, för ännu en mysig träff. Och visst var det i mars 2007 som gänget begåvades med ännu ett stjärnskott :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Kul att ni kom och hälsade på! Hoppas att jordgubbar och hallon smakade bra!
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Det var mysigt att träffas igen! Ser redan fram emot nästa års träff;-)

  SvaraRadera
 4. Jag kan bara hålla med ovanstående talare; jag längtade redan samma kväll när jag och barnen satt i bilen på vägen hem från Gantofta efter nästa års träff!

  Ha en fortsatt fin sommar!
  KRAM från en tvillingmamma till en annan :-)

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin