lördag 11 juli 2009

Musik förgyller tillvaron



Vi har haft förmånen att få lyssna till detta vackra stycke många gånger denna vår, från det första tvekande stråktagen, obalansen i inövningsmomenten till klara rena toner som svävar. I åtta år har vi följt dig vår äldste i din strävan och din flit från de första stråktagen när du spelade blinka lilla stjärna på lös sträng till dagens repetitioner av Bach's cellosviter som tar veckor att lära in. Eller något av de andra stycken som du jobbar med detta sommarlov.



Jag beundrar dig min son som har sådant brinnande intresse och passionen för den klassiska musiken (eller vilken musik som helst förresten), instrumentet. Att blunda, njuta och uppskatta klassisk musik är enkelt, att framföra den är inte lika enkelt. Jag vet hur frustrerad du blir när du börjar på något nytt, innan saker och ting faller på plats, eller tills dess att du gått igenom dem med F (cellolärarinna, tänk om alla musiklärare vore som henne). Men du börjar ta egna intiativ nu på ett annat sätt än du gjort innan.

Många är timmarna då vi tillsammans dammsuger youtube på jakt efter stycken du har hört, efter sviter som du vill spela, gratisnoter vi kan ladda ner, bland favoriterna finns Yo Yo Ma och Jacqueline Du Pré. Jag är glad för din skull min käre son att du brinner så för detta. Glad att vi får dela dina erfarenheter och för att du gör musiken levande i vårt hem!




Så käre son fortsätt spela, vi finns här för dig, skjutsar, stöttar dig, lyssnar på dig och skrattar med dig när det blir fel och du funderar på att slänga stråken i väggen. Om inget annat fungerar kan vi ju alltid leta efter Telemann sent någon kväll!

Kram & trevlig lördag alla!

Nettan



Ta chansen att lyssna på något av dessa vackra stycken och njut en smula av livet!

1 kommentar:

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin