tisdag 24 februari 2015

Känslor ....



... ofta på jobbet pratar vi om känslor och hur de påverkar oss och vår omgivning, och även om jag är utbildad sjuksköterska, barnsjuksköterska och skolsköterska så finns det dagar då min omgivning påverkar mig mer än vanligt och andra situationer där jag aldrig någonsin får låta mina känslor styra. Så för mig är det extra viktigt att må bra i själen, ett led i detta är att gå i handledning regelbundet, och att även jobba med mig själv på det psykiska planet för att bearbeta och må bra i själen är viktigt för att orka.


En sak som jag gör regelbundet när jag känner att stressnivåerna från omgivningen blir för hög är att promenera längs med havet, eller om det är sommartid, leta reda på en brygga och bara lyssna på hur vågorna kluckar mot pollare och mot klipporna, det svaga kluckandet, solen som värmer och ljud som hörs på håll är perfekta ljud för att rensa i själen och hämta kraft.


Det finns en plats på jorden där min själ hamnar i total harmoni och så har det varit sedan jag var barn. Det är en ö som jag associerar med trygghet, värme och många glada sommarminnen. En av de vackraste öarna i Sveriges skärgård på västkusten och jag hoppas att vi kanske kan komma dit i år, för i mitt hjärta bor en längtan efter den enkelhet som härskar där.


Och just nu i dag tittar jag på gamla bilder och drömmer mig bort, längtar till havet, till kusten och återhämtning. 

Hur gör du för att återhämta dig när själen varit extra utsatt? 

1 kommentar:

  1. Ja, vissa ställen kan verkligen ge lugn, och även energi.
    Hoppas att ni kommer till den vackra ön i sommar. HOPPAS!!
    Jag har också mina favoritplatser på denna jord.
    Kramar!

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin