söndag 8 februari 2015

Söndagsblues

Oj bloggandet har verkligen hamnat i skymundan den sista tiden och jag får väl börja med att göra ett summeringsinlägg. 

Vi är äntligen friska, hjärnan känns inte längre som mos och efter många dagar som slutat med feber på kvällarna, hosta, hostmedicin - för att överhuvudtaget få sömn, nässpray, halstabletter och drivor av pappersnäsdukar  har vi nu  landat i slutet på första veckan i februari. Genom sjukdagar har jag läst otaliga böcker, läst för barnen, sett igenom massor med filmer, otroligt tacksam för att vi har netflix när barnens humör sjunkit djupt ner i stövelskaften och Wille tröttnade när han var inne på nionde feberdagen förra fredagen, då stod tårarna i ögonen och han undrade om han aldrig skulle bli frisk? Dottern frisknade till snabbare och vi har alla varit till skola och jobb denna vecka, men vi har ändå känt att vi inte varit helt friska ännu, men nu efter en helg fylld med aktiviteter känns det skönt att slappa en söndagseftermiddag innan vi tar itu med en ny vecka, veckan innan sportlovet.



Senaste tidens busigaste: Jodå Fenix kniper lätt förstaplatsen, både som den busigaste och som veckans charmör. Dricka vatten ur glas, ingen konst, in i duschen när någon duschar, nyfiken är bara förnamnet. Bus, tricks och lurpassningar är hans andra favoriter tillsammans med att gå och mumla för sig själv när han tappat bort sin älskade leksaker. Det känns som om vår lilla kattbebis gått från bebis till tonåring på bara några veckor. 


Veckans mest färglada: Årets första tulpanbukett, och som den slog ut, nästan en och en halv vecka men snart sjunger den på sista versen. Tulpaner är underbara, favoritblomman framför andra!


Veckans flitigaste: Efter två veckors frånvaro från flöjtlektionerna och en konsert som hägrar berömmer jag dottern, så flitig i sitt övande och på repertoaren står bland annat huvudtemat från "Skönheten och Odjuret". I år är hon inne på sitt tredje år med flöjten och har äntligen fått sin första egna flöjt.



Veckans händelse: Våra älskade barns 11:e födelsedag, firande hemma på morgonen med paket och god frukost. På kvällen familjemiddag på restaurang i Malmö, och innan dess träff med store sonen och en av hans kompisar på Lilla Kafferosteriet i Malmö. Mys på hög nivå med fina barn och deras vänner!


Veckans festligaste:  dottern och hennes bästa tjejkompis fyller år nästan samtidigt och i år valde de att ha gemensamt pyjamasparty med övernattning för tjejkompisarna i klassen. Pastasallad stod på menyn tillsammans med marängsviss, snacks och godis samt mello på TV innan de slocknade på luftmadrasserna.  Sedan gemensam frukost och bus innan kalaset avslutades i förmiddags.


Och så veckans nyhet: som jag äntligen får skriva om fast vi vetat om det sedan i mitten av januari, store sonen har fått ett ärofyllt uppdrag i att ingå i Sweden Symphony Orchestra och vara med på Rhapsody in Rocks vårturné runt om i landet, ca 15 konserter på fem veckor väntar och kul utmaning att få vara med om som cellist! Vi är så glada och stolta över honom, och kommer självklart att gå på en av konserterna när det blir dags. 

Och i dag skiner solen, batterierna är laddade och balansen börjar återfinna sig igen och det känns härligt!

Ha en härlig vecka!



3 kommentarer:

  1. hej vännen, vilken start på det nya året med en sådan dunder förkylning... huga...
    Vi har -peppar, peppar- klarat oss än så länge från att bli liggande med hög feber. Aldrig kul. Har däremot jobbat galet mycket, så tröttheten har känts tung som feber ibland.

    Vilken härlig kisse!! Saknar vår donna som vi fick ta bort för 1½ år sedan. De ha sådana personligheter!

    Önskar dig en bra start på den nya veckan! Kramar

    SvaraRadera
  2. Wow!!! Grattis Nettan och duktiga stora sonen till Rhapsody in Rock och födelsedagsbarnen! Så härligt att fira båda :-)
    Dottern är också flitig och duktig och så har ni en busig sötnos - full fart hos er! Skönt att ni äntligen börjar bli friska. Visst är det tur att det finns Netflix som kompliment. När jag var sjuk var det på sin höjd skol-TV :-)

    Tack rara för att du tagit dig tid att hälsa på inne hos mig Nettan <3

    Må så gott vännen och ta hand om er.

    KRAM!

    SvaraRadera
  3. Skönt att ni är friska igen!
    OCH grattis till 11-åringarna!!!
    ÅÅÅÅÅ stort, stort grattis till stora sonen!! VAD roligt, vilken grej!!!
    Stora kramar från mig!!

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin