fredag 13 juni 2014

Skolavslutning

För nionde gången var det dags för skolavslutning i Tottarps kyrka, för nionde gången är kyrkan fylld till bristningsgränsen av stolta föräldrar och syskon. i år var skolan hård med att endast 2 föräldrar eller anhöriga fick vara med vid avslutningen, och ändå var det många som inte fick plats i den lilla bykyrkan.

Vi började hemma med traditionsenlig fotografering under protester, men tillslut blev det en ok bild som båda barnen var nöjda med.




Väl på plats i kyrkan så var dagens psalmer givna, Den blomstertid nu kommer och I denna ljuva sommartid samt massor av fin musik av alla skolklasser, både gamla traditionsbundna sånger som en del årskurser alltid har sjungit och lite nyare som "Happy" som framfördes av fyr-femman. Rektorn som i år höll tal till barnen och inte till kollegor och personal utan till barnen och att det är 63 orörda dagar som ligger framför barnen under detta härliga sommarlov.




Att ha barn som spelar olika instrument blir extra tydligt vid avslutningar, att de vill spela och gör det tillsammans med andra som spelar är  kul. I år var det Linnéas tur att få vara med och spela och det blir så stämningsfullt när barnen har övat länge och gör något riktigt bra som i detta fallet. 


Efter ett känslosamt avsked till den fina fröken de haft i tre år och till hösten väntar nu nya äventyr på "mellanstadiet" även om det inte heter så längre. Och klassen byter lärare så det blir nog en utmaning för dem till hösten då rollerna ska testas på nytt. Men först ett långt härligt sommarlov, som vi ska njuta!

Ha en skön fredag!

2 kommentarer:

  1. Åh Nettan!
    Svensk skolavslutning då den är som bäst!!
    SOM jag älskar det! OCH som jag saknar det!
    Underbara, underbara sommarkänsla som bara en sådan fin skolavslutning kan ge.
    Fint att de sjunger psalmerna som "ska" sjungas, och roligt att de blandar in nytt.
    Finfina barn som har ett långt härligt lov framför sig. MINNS känslan!
    OCH alla dina fina barn är musikaliska.
    Fint inlägg. Tack!
    Kramar!!

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!

    Finaste sommarlovsbarnen. Och visst är det något visst med känslan som infinner sig på skolavslutningsdagen. Förväntan och glädje inför sköna sommarlovsdagar. Efterlängtad och välförtjänt ledighet. Och till sprickningsgränsen stolta föräldrar som får höra sina barn spela och sjunga. Fina minnen att dela tillsammans.

    Det känns bra att vara tillbaka. I en helt ny och spännande form. Helt annorlunda men också samma. Och jag är så glad över att du vill följa med mig även på detta nya äventyr Nettan. :)

    Ta nu hand om dig och njut av sköna sommardagar och så hoppas jag vi kan få till en träff i sommar. Fika och prata av oss några timmar.

    Kram på dig

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin