söndag 30 mars 2014

Att dela med sig

Inlägget om de senaste dagarna får något av punktform, detta eftersom det har varit tuffa arbetsdagar och sedan ledigt och först i dag tid att sammanfatta och reflektera.

 I dag söndag när jag skriver detta inlägg förfasar jag mig över onödigt fotbollsvåld mellan supportrar till två lag i allsvenskan, aldrig att en idrott ska kunna ge legitimitet till sådant våld, att "kärleken"till en idrott kan få folk att ta till våld mot varandra. Våra tankar går till både offer och förövare, för att veta med sig att man är skyldig till att ha tagit en annan människas liv kan aldrig vara lätt. Nolltolerans mot allt våld är vad jag lärt och lär mina barn och eftersom barnen är vår framtid är ansvaret på att lära dem att lösa konflikter utan att ta till våld oerhört viktigt, där har vi föräldrar ett stort ansvar!I fredags morse på väg till jobb på sjukhuset, var gryningen extremt vacker, snart är den ljusa tiden här och klockan har justerats till sommartid, i bland undrar jag om det verkligen är så smart att flytta en timme fram på våren och en timme tillbaka på hösten? Undrar vad den vetenskapliga forskningen säger om detta? Får nog bli en runda i de där vetenskapliga databaserna i framtiden, jag som svor på att aldrig öppna dem igen är givetvis för nyfiken och vetgirig av mig!?!
I går var det dags för soaré med kören och det är alltid lika kul att sjunga gamla evergreens och schlagers med vår körledare som har en förmåga att arrangera om och skriva nya versioner på körstycken. Han är en mycket duktig kompositör och alltid lika glad. Intäkterna från soarén gick till något oerhört viktigt, nämligen att hjälpa till att utrota världshungern, det finns faktiskt mat till hela jordens befolkning, om alla bara delar med sig i stället för att det ska handla om olika försäljningsrätter och optioner på fiskerättigheter mm. 

Vi fortsatte på temat under kvällen men då med Earth Hour, att släcka en timme i gemensam manifestation, helt ok, men vi behöver bli mer miljömedvetna, och spara på jordens resurser där det går.Hur tillbringade du Earth Hour? Vi spelade spel och busade med barnen!

På temat galna frukostar har vi gjort egna amerikanska pannkakor till frukost idag, barnens lycka var total, gammalt recept som jag rotade fram ur gömmorna och ja till och med jag tyckte de var goda jämfört med de vi testade på pannkaksladan för något år sedan. Mannen suckade av lycka över lönnsirapen från Kanada... say no  more min man är galen i söta saker...


Efter komplett frukost blev det ut i skogen tillsammans, vitsipporna blommar för fullt, vackert så att det skär i en av lycka över att se dem stå där, så vita och vackra. Vi valde medvetet att låta dem stå kvar för även om en bukett hemma är vackert så är de som vackrast i skogen!


Dottern var riktigt snabb i spåret och det var underbart att vara ute och tanka D-vitamin. Hoppas på fler sådana här dagar nu, med sol och värme som vi så väl behöver.Hoppas nu på en härlig vecka 14, med positiva besked för oss som väntar på sådant, med sol och vårblommor, med glada skrattande barn och massor av lycka! Vi ser fram emot en tur till Göteborg,  att umgås med underbara vänner och få lyssna på sonen tillsammans med andra fina musiker ute på Styrsö.


3 kommentarer:

 1. Vilket härligt inlägg vännen! Fullt med vårkänsla, energi, inspiration, eftertanke. Och det fruktansvärda fotbollsvåldet som slutade så tragiskt - det är förfärligt. Nolltolerans till våld är det som gäller!

  Ja, sommartid och vintertid. Jag önskar vi inte ställde om klockorna så här. Såg ett inlägg om vilka enorma ekonomiska konsekvenser den där enda timman får. Hade inte tänkt i termer av ekonomi tidigare.

  Pannkisar - så gott!! Er kommande resa till Göteborg låter härlig och så hoppas jag också på positivt besked!

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Att skriva i punkt är så himla BRA!!!
  Sommartid tycker jag är värdelöst. Vi ska ha normaltid året runt, inget snack om det. FATTAR inte att det inte hävs!
  Earth Hour stat jag på en studentteater på George Mason och så duktiga BFA-elever uppföra en lång pjäs. Skitduktiga. Men nej, K vill INTE gå på den skolan fast hon kommit in :-)
  Earth Hour uppmärksammas inte här, vad jag vet.
  Fotbollen ja, fy FAN!!!! Alltså här i USA vet jag mig inte att det är sådär. Folk är mkt schysstare på stora matcher. Det respeketeras att man håller på olika lag.
  Tycker det som hände hemma är så vidrigt fruktansvärt. De borde förbjuda publik på matcherna ett bra tag framöver nu.
  Alla tummar hålls för positiva besked. I do know THAT feeling…
  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Våren är underbar, så skönt att få komma ut och röra på sig och njuta av sol!
  Vi håller tummarna för positiva besked:)

  Men fotbollsvåldet önskar jag vi kunde stryka ett stort streck över! Så fruktansvärt hemskt och onödigt, jag lider med de anhöriga! Förstår inte vad det är med folk som måste slåss och misshandla överhuvudtaget. De här våldsamma grupperna är en skam för svenska supportrar, för jag inbillar mig att det fortfarande finns en hel del människor som älskar sina sporter och bara vill väl.
  Vad gäller sport och supportrar så måste jag inflika att när vi var på en NHL-match i Florida alldeles nyligen så satt vi mitt ibland en salig röra av supportrar från båda lagen och det var väldigt hög stämning, inget hatiskt alls. Det enda de gjorde var att försöka överrösta varandra i sång och hurrarop! På väg ut ur arenan var det heller inga problem, och det var inte lite människor vill jag lova! Så visst går det att hålla fred även på läktarna.

  Ha en fortsatt fin vecka, vännen!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin