torsdag 13 mars 2014

Torsdagsfunderingar i punkter

Långledig efter flera sjukdagar känns konstigt. Är förvisso utvilad och mår bättre än vad jag gjorde i början på veckan men det känns konstigt att sitta här med min tekopp och veta att jag inte ska jobba förrän på måndag igen. Äntligen är dock förkylningen på tillbakagång, det känns inte lika jobbigt att andas och hostan är inte lika jobbig längre.  Dessa dagar har jag dock hunnit med att fundera massor på lite olika saker, för att få lite styr på dessa funderingar testar jag att skriva i punktform, något som en bloggvän, Annika gör varje torsdag och jag gillar hennes sätt att punkta torsdagarna. Så nu kommer mina torsdags (eller hela veckan) funderingar i punktform.

* Jag saknar verkliga nyheter på de svenska kvällstidningarnas nyhetssidor på nätet, något som blivit allt sämre med åren, har man inte några nyheter att skriva om då kan det handla om Lotta Engbergs medverkan i Let's Dance. Vad som händer i Ukraina toppar till exempel inte längre löpsedlarna eller internetnyheternas topp 4-rubriker, inte heller  vad som händer i Syrien? Nä då är det mer intressant att skriva om hur kvällens deltagare i lyxfällen tvingas till ditten eller datten. Sensationsnyheter, blä.

Visst det går att läsa 20 artiklar gratis på sydsvenskans sida och det är snabbt gjort, Skånskan är än så länge gratis på nätet och har lite mer vettig rapportering. Hur SVD och DN som mest har Stockholmsbaserande nyheter gör vet jag inte, men där går det i varje fall att få vettigare nyhetsrapportering utan att rubrikerna varvas med diet, vikt och hur du kickstartar din viktminskning rubriker där du behöver vara plusmedlem för att få läsa mer. Eller att nyhetsartiklarna varvas med sensationsrubriker om hur en del wannabees bloggar om sin vardag.

Vad gillar du de svenska nyhetssidorna och deras sätt att rapportera nyheter?

Ett lästips har jag dock till något som jag snubblade över i helgen och det är detta: Good News Magazine

* Väderstress? Inte jag inte, jag ska inte drabbas av det i år! Vägrar. Vårväder, otrolig vårvärme och varning för bakslag och svensken i allmänhet får panik. Vädret i mars och april är lynnigt, det kan vara 15, 16 grader varmt ena dagen och -8 nästa, så är det, och extra tydligt blir det de år vi inte har haft någon ordentlig vinter. Men det är inte lönt att  jaga upp sig, vår blir det ändå, sedan sommar, höst och vinter igen. Jag gillar alla årstider, men våren är tung av olika anledningar och orsaker.Har du vårkänslor? Hur upplever du väderbakslag? Har du någon favoritårstid?


Filmer/TV via internet, nu när jag legat sjuk har jag varit grymt tacksam för Viaplay, Netflix och HBONordic. Att kunna se film, eller serier när jag vill, och gärna samla i hop några avsnitt av en TV-serie passar mig ypperligt. Mannen och jag började ju titta på House of Cards och helt plötsligt är vi inne på halva säsong två. När hände det senast att vi kollade på mer än en säsong av någon serie? Kanske när 24 gick på TV4 för flera år sedan? Film då? Via Viaplay och Netflix finns otroliga möjligheter till att se bra film och nu har barnen upptäckt att det finns en hel del film att se via dessa filmsidor. Kul är det att hitta gamla klassiker varvat med filmer som jag missat när de gick på bio.

Vad tycker du om detta med Netflix? Viaplay? Använder du någon sådan tjänst?

* Matplanering, så tråkigt eller så roligt? Ibland är det helt ok att planera veckans mat, ibland är det bara så otroligt tråkigt, ännu värre är det att komma hem och öppna kylskåp och frys och tänka vad tusan ska vi ha till middag? Vi har ju testat ICA Matkasse en längre tid nu och visst har det gett en del, framförallt variation i köttbulls och makaronerträsket. Vi har hittills ätit mer fisk än vad vi brukar, vi har testat nya grönsaker och fått mer inspiration, bäst av allt är att tre dagar i veckan behöver jag inte ha en plan utan bara laga middagen vilket passar perfekt när busungarna har aktiviteter. Att få variation är viktigt lika viktigt som att våga vara nyfiken och prova nya saker.
Vilka inspirationskällor använder du? Matkasse?

Kycklinggryta med curry och timjan och vit choklad och hallondessert


*Eftersom jag mår bättre i dag blir det en promenad, hemmafix och planering för helgen. Hur ser din torsdag ut?

Kram 

1 kommentar:

 1. HEJ!
  VAD kul att du tagit efter mina torsdagspunkter. Det är många som följer mitt kölvatten där!! GILLAR att vara trendsetter :-)
  Visst är det TACKSAMT att blogga i punkt!

  Väderstress, tänker inte helller känna ngn sådan. Äsch, som du säger blir det bakslag och villvi verkligen ha 25 grader varmt nu? OCH sen hela sommaren ut? NEJ! Inte jag iallafall :-) Fast, här är det väl mer 33 grader eller så på sommaren, men ändå…

  Tycker Expressens app på mobilen är ett skämt. DE tog inte ens upp det försvunna planet på minst ett dygn, det fanns inte att läsa om. Det är flera gånger jag noterat sådana saker hos expressen. Ukraina, nämns det ens där?? Iditotiskt. Det är bara Let's Dance, eller Sveriges Mästerkock el dyl.
  Snacka om tunn rapportering.
  DN och SVD ÄR bättre. INGET snack om den saken. Aftonbladet håller också lite högre standard, men bara lite..


  Ja, älskar Netflix!! GUD så mkt bra det finns där.
  INTE minst HoC. Du har sett Orange is the New Black va? OM inte har du en toppenserie att bita tag i där efter House of…

  Jättekul med dina punkter!!!
  Kram!!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin