måndag 15 april 2013

I vårt kök en måndag...

... jag har pluggat hela dagen och fastnade tillslut framför en direktsänd diskussionsdebatt om situationen på det stora sjukhuset och den skånska vården. Man och busiga barn kommer hem. Dottern jublar, det är måndag, måndagsspecial, men där i köket glänser spisen blank, kall, ingen stekpanna med puttrande köttfärsås, ingen kastrull med puttrande pastavatten, ingen glad lycklig mamma som kockar med rosenröda äppelkinder och läppstift (nått jag aldrig har annars heller).  I stället sitter en mamma ihopkrupen framför datorn intensivt lyssnade på hur politiker hamnar i konflikt med vårdens anställda. För att arbetsmiljön på det stora sjukhuset är inte bra, och det handlar om pengar, massor av pengar. Mamman lyssnar intensivt, på kollegor, på politiker men allt blir en enda ljudmatta tillslut men kontentan är att något är sjukt i den skånska vården och fråga är hur politiker och anställda skall göra vården frisk och välfungerande igen.

Dotterns önskan om måndagsspecial får  nog vänta en vecka till nästa måndag min söta lilla tjej får det bli spagetti och köttfärsås och en glad mamma igen... men just nu tänker jag fortsätta att lyssna och förundras och häpna över hur man i Sverige 2013 monterar ner svensk sjukvård...

3 kommentarer:

  1. Det är skrämmande det som händer inom den skånska sjukvården, som kommer att få stora konsekvenser. :(

    SvaraRadera
  2. SKRÄMMANDE med den svenska sjukvården på det hela taget.
    Förstår att du drogs in i den debatten.
    Kramar!

    SvaraRadera
  3. Jag beundrar er som jobbar inom vården, allt vad ni får stå ut med och ändå ta hand om patienterna! Förstår att det engagerar dig.

    Hoppas du får bukt med insulinet och kan njuta av vår vackra vår, som äntligen kommit!

    Ha en fortsatt fin vecka!
    Kramar
    Suz

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin