onsdag 27 mars 2013

Att leva fullt ut...

... och att ta itu med problemen när de landar på ens tröskel och skriker en rakt i ansiktet.De senaste 4 - 5 månaderna har varit hemska, hur hemska har jag inte låtit er få veta eftersom jag hållt skenet uppe utåt, jag har jobbat som vanligt, gått i skolan som vanligt men jag har varit så trött, oerhört trött. Vardagen har i princip ätit upp mig och jag har skjutit problemet framåt i tiden i väntan på mitt planerade läkarbesök.Ibland när min man frågat mig vad jag gjort en ledig dag så kunde svaret helt enkelt bli att jag sovit halva dagen och när blodsockret sjunkit lite så att jag haft möjlighet att fungera normalt fått göra allt i rakethastighet för att hinna med. Men det har slitit på mig, cellerna är trötta nu.


 Visst har jag vetat vad det berodde på och på att det som behövdes var en enkel komplicerad medicin, en medicin som hos friska finns naturligt men som saknas hos mig. En medicin jag hade hoppats slippa lite till men nu var det ett faktum, i början av mars träffade jag min läkare och vi gick igenom alla prover vi tagit, allt såg så bra ut, allt utom de viktigaste proverna som betydde mest för mig, nämligen mitt långtidsvärde för blodsockret och mina nivåer av insulin, dessa värden var på ren svenska helt åt skogen...
... men nu är jag äntligen på väg åt rätt håll, insulin regelbundet, lika regelbundet som Skalmans mat och sovklocka. Mat och insulin är en oslagbar kombo och på bara något dygn mår jag äntligen bättre, det känns klarare i huvudet och trötthetens förlamning har släppt lite men än kan bakslag slå till det är jag oerhört väl medveten om. Diabetes och jag har varit kompisar hela livet av olika anledningar. Men om ni har frågor hur jag mår, speciellt ni som känner mig så tveka inte att fråga, jag lovar att svara på oklarheter och till er har jag en önskan om tålamod med mig just nu under den närmaste perioden eftersom humöret kan påverkas rejält!

Kramar och Glad Påsk!

(Alla bilder idag från tumblr.com)

8 kommentarer:

 1. Förstår att det är tungt att få ett diabetes-besked. Min man har haft diabetes sedan barnsben! Fick ditt paket idag! :-)

  SvaraRadera
 2. Åh hoppas att det passar och att du gillar te? Din fina girland pryder min Magnoliakvist här hemma, ska fota det imorgon!
  Kramar
  Nettan

  SvaraRadera
 3. Vill bara titta in och önska dig en skön och GLAD PÅSK!
  Kram
  Melodys matte

  SvaraRadera
 4. Å, Nettan! Blir ledsen att läsa att du har mått så dåligt. Jag har haft diabetes nära mig under min uppväxt och vet att det är tufft. Jag tänker på dig och hoppas att du kommer känna dig piggare nu med insulin. Ta hand om dig vännen!

  Önskar dig och familjen en fin påsk! Stor varm kram och tack för dina värmande ord och hälsning <3


  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta för alla dina fina tankar. Ja det har varit en tuff tid, men förhoppningsvis blir det lättare nu. Jag har levt hela mitt liv med diabetes i närheten och jag har alltid vetat att det skulle bli så här så det är bara att göra det bästa av situationen.

   Lovar att ta hand om mig! Vi ska ha en härlig påskhelg!

   Kram
   Nettan

   Radera
 5. Förstår att du har haft en tuff tid! Hoppas att det rättar till sig så att du mår bättre nu!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Åh vännen, gör mig ledsen att du mått så dåligt! Hoppas verkligen det rättar till sig snabbt nu och att du kan få njuta ordentligt av din tillvaro. Ingen ska behöva gå omkring och må dåligt!
  Har några omkring mig med diabetes och vet att de mår så mycket bättre när de fått den hjälp som behövs och lever på det sätt som får dem att hålla insulinet i schack. Min pappa drabbades av typ 2 för några år sedan och jag bär det med mig, vetskapen om att risken finns när man inte sköter om sig ordentligt. Då kan vem som helst drabbas, oavsett ärftlighet eller inte!

  Önskar dig god bättring och massor av sköna stunder i vårsolen härliga strålar!
  Många kramar
  Suz

  PS. PS I Love You var den bästa av hennes som böcker, tycker jag! Vad tycker du?

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin