måndag 11 mars 2013

10 veckor

Summering av de första tio veckorna lite i punktform, och lite svammel.
 • Tio veckor in på det nya året, vinter håller sitt grepp och enstaka vårdagar har bytts ut mot kyla, minusgrader, snö och blåst. Vinterskorna som jag förberedde för att plocka undan fick komma fram igen, jag tycker fortfarande sjukt illa om att frysa om fötterna.  • Vi har hunnit med en enstaka runda i sjukstugan, men nu känns det betydligt bättre. Vi har tagit oss igenom sportlov och auditioner med efterföljande känslokaos och planerande för framtiden. 

 • Jag har läst om vårdpersonalens situation i allmänhet och kollegors situation i synnerhet, dagligen kommer rapporter från hela landet om hur personal inom ett av välfärdens viktigaste signum håller på att monteras ned.  Även om jag själv inte arbetar just nu utan är tjänstledig följer jag debatterna och diskussionerna och jag undrar hur det ska sluta. För yrkets status behöver höjas. • Sju veckor in i utbildningen är jag nu när 10  veckor gått på detta år som inte känns så nytt längre. Första kursen är ett avslutat kapitel, allt godkänt, från arbetsuppgifter med artikelgranskningar till tentamen. Gott, ytterligare 7,5 högskolepoäng läggs till meritförteckningen. Magistern är påbörjad åtminstone så långt som till att bakgrundens artiklar är utskrivna, men jag tror att allt detta styrda skrivande går ut över min kreativa ådra... men vi får se?

Imorgon är det dags för avsked under en längre tid denna gång och avsked är alltid jobbigt men samtidigt är jag glad för att sonen får denna möjlighet till förberedelse och koncentrera sig på musiken. Vi hejjar på från hemmahörnan!

Nu går vi in i andra veckan i mars, påsken väntar alldeles runt hörnet förra året blev det inte mycket vare sig till påskpynt eller påskpyssel men i år blir det lite annorlunda. Mannen och jag har bokat in en kväll på tu man hand då vi ska se en gammal klasskamrat till honom som är stand-up komiker och äta middag (en upplevelsepresent från hans nollning för drygt 1½ år sedan), barnen ska då passa på att pyssla med faster, men vi ska nog hinna med lite till helgen också. Så i år blir det påskris i fönstret igen och jag ska ta fram mina fina ägg och kycklingar, jag brukar inte påskpynta något speciellt men lite!

Kramar och ha en fantastisk vecka!
6 kommentarer:

 1. Hej och god morgon,
  nu är det äntligen dags med en liten påskhälsning. Jag försökte skicka dig ett mejl, men det gick tyvärr inte. Din brev/paket-partner är Frida med bloggen: http://fridasofias.blogspot.se/
  Undrar du över någonting så får du gärna höra av dig: fruvallmo@yahoo.se
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
 2. Oj vad konstigt att det inte gick att maila, testar att maila dig så ser vi om det fungerar!
  Kramar
  Nettan

  SvaraRadera
 3. Tänk att det gått 7 veckor redan.
  DET är ju mkt.
  Snart är du klar.
  Ja, jag blir också bekymrad då jag läser om vården i Sverige.
  Det låter inte roligt, det låter hemskt. Hoppas att media framställer det värre än det är.
  Avsked är INTE roliga, jag vet...
  Men man får tänka just som du tänker.
  Påsken ja...JAG firar ju inte påsk längre (USA har förstört all påskkänsla för mig eftersom de endast uppmärksammar påskdagen) men iår kommer sverigebesök och då vill jag pynta.
  JAG har inga pinaler, så jag måste köpa lite...
  KRAMAR och ha en fin dag!!

  SvaraRadera
 4. Hej! Här har du mig och du når mig på fridasofiaostman gmail.com :-)

  SvaraRadera
 5. Grattis till dina högskolepoäng Nettan! Så skönt att första kursen är klar och att du kan bocka av den!

  Gillar ditt inlägg i punktform. Och jag vet ju känslan att säga hej då...tufft!

  Vi pyntar lite, inte överdrivet. Känns lagom!

  Stor kram min vän!
  LOtta

  SvaraRadera
 6. Hej vännen!

  Först och främst vill jag tacka dig för all värme och kärlek jag fann i min brevlåda. Du anar inte vad glad jag blev. Det betyder så mycket att någon ger av sin egen tid, sätter sig ner för att skriva rara och omtänksamma rader för att glädja någon annan. Du har ett fantastiskt stort bultande hjärta kära Nettan och jag uppskattar vår vänskap och dig så mycket. Tack för att du finns och fyller min brevlåda med värme.♥

  Härlig summering av dina 10 första veckor av detta år och ackompanjerat till vackra bilder. Ja, den här senaste snön känns allt lite onödig tycker jag. Vi hade fått njuta av "officiell vår" under en hel vecka och så slog vintern till igen. Istället för värmande solsken, gröna gräsmattor, vårblommor och fågelkvitter blev det snö, kyla och blåst. Hu! Men under allt det där vita vet vi att den finns och väntar. Våren.

  Skönt att höra att ni är friska och krya nu. Här tog influensan hårt med nästan 3 veckor sängliggandes. Det var en tuffing utöver det vanliga men nu är vi på benen igen och det känns bra.

  Det känns som om vården och skolan kämpar med samma tuffa situation just nu. Ett livsviktigt arbete som utförs men som ständigt drabbas av besparingar, inskränkningar, färre som ska utföra mer och mer, personal och patienter/elever som går på knäna. Besparingar som drabbar hela samhället och som skapar känsla av hopplöshet, att inte räcka till eller få den uppskattning och cred som man förtjänar. Det är hög tid att arbete med människor värderas lika högt som arbete inom industri.

  Heja dig Nettan! Tänk att du redan har hunnit med 7 (snart 8) veckor av din utbildning. Det känns som det var igår du började. Grattis till fina studieresultat och den där sköna känslan inombords som kommer på köpet. :)

  Avsked är så tunga. En känslomässig bergochdalbana. Vi har snart ett avsked framför oss och jag har fått lova att inte gråta. Jag ska hålla mitt löfte men så fort hon har försvunnit bort vet jag att tårarna kommer att falla ohämmat. Jag är inte bra på avsked.

  Vad mysigt med tid på tu man hand med maken och att pyssla tillsammans med faster kan jag tänka mig att barnen tycker är toppen. Ja, påsken är bara 2 veckor bort. Hur gick det till? Hinner inte riktigt med.

  Ta nu hand om dig kära Nettan och ha det riktigt gott tillsammans med de dina.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin