lördag 2 mars 2013

Tagga våren...

... för att citera sonens ordval.
I dag är det vårkänslor i luften, ny månad nya möjligheter varje dag. Jag gillar den här delen av våren, innan polleneländet drar i gång, när magnolian knoppas och solens strålar värmer skönt på näsan. Jag gillar knopparna, färgerna, ljuset. Längre fram blir känslorna och våren annorlunda då jag har ett kluvet  förhållande till senvåren och maj månad. Men i dag gäller fånga dagen och ta vara på den!Under veckan har det ju hänt en del här hemma. Både roliga och tråkiga saker men nu känns det skönt med helg och ta vara på tid. Tyvärr fanns det ingen möjlighet för mig att delta i galleri fredag denna vecka men nästa vecka så då är det magi som gäller...

Köket är numera fixat, med nya lådor och nytt skåp under vasken, det gamla var sorgligt ruttet.

Ute skiner solen och det var en fantastisk gryning med det här skira kalla morgonljuset som sedan övergår till varmare varmare ju mer solen kommer upp. Denna vinter har varit solfattig och dess strålar nu är underbara!

Dotterns sår läker som det ska och det är skönt att hon är så opåverkad av det, lite huvudvärk och lite ont när hon blinkar.

I dag lördag är planerna få, ett barn ska träna på att simma tillsammans med sin storebror, ett barn drar till kompis och kvar här hemma blir vi vuxna. Det blir nog en promenad i vårsolen, rapportskrivning, lite mello för barnens skull.

Vad hittar ni på så första lördagen i mars?Ps om du är sugen på den goda tårtan från förra helgen finns nu receptet under detta inlägg!

3 kommentarer:

 1. Här blir det fortsatt vila i soffan, men lite piggare idag. Huvudbry över vad vi ska kunna locka med till mat åt dottern, som bara får äta typ barnmatskonsistens den här veckan på grund av sin "nyspolade" käke. Hon längtar ju bara efter att få äta riktigt nu! Hon nämnde varmrökt lax och kanske pressad potatis, vi får se vad vi kan trolla fram.
  Synd att solen gick i moln, men vi bänkade oss vid tv'n för lite skid-VM istället.

  Det blir en lugn lördag här också!

  Ha en fin helg och tack för att du kikar in hos mig, det värmer ska du veta:)

  Kramar
  Suz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh stackras din töd, men ångkokt/varmrökt lax och pressad potatis brukar ju falla sönder av dig självt! Mums!

   Kram & tack för att du kikar in här hos mig!

   Radera
 2. Helgen är över.
  Måndag igen.
  OK.
  De hotar med snöstorm här på onsdag. NU är det försent. VILL inte ha ngn snö mer nu.
  Ovanligt med snöstormar i mars där jag bor, men inte direkt sällsynt ändå kanske (dum mening, men...).
  Hoppas din helg var skön!
  Kram!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin