tisdag 21 april 2009

Surfar runt bland mina favoriter...

... och samtidigt hör jag fågelkvittret utanför fönstret. har inte någon bärbar dator annars hade jag suttit på terassen och skrivit detta inlägg, se solen gå ner över ridbanan och hagarna. Den gamla förtvinande plantskolan som jag passerar på mina promenader på beträdan. Nu sitter jag dock inne och så är det bara, brevid mig sitter vår yngsta katt och spanar genom det stora fönstret, ut i trädgården, den läskiga verkligheten.

Det som slår mig idag när jag surfar rundor hos flera av mina favoriter är att många skriver om hur viktigt det är att leva här och nu och ta tillvara på det liv man lever och att vara tacksam för det man har. Det är alltid lätt nämligen att ta dagen som vi har i dag för given, att inte stanna upp och känna efter hur härligt livet faktiskt är och att inse att den dagen vi har idag kommer aldrig tillbaka.

En klok man jag känner sa en gång, på min bröllopsdag att vi, min man och jag skulle bevara känslan vi hade den dagen då vi gifte oss, att kunna komma ihåg hur det pirrade i magen, hur glada och lyckliga vi var för att kunna ta fram det minnet när det är tuffare tider. Vi har redan haft tuffa tider, för drygt fem år sedan, och nu är det dags igen, i världen blir folk av med sina arbeten, det pratas om den värsta ekonomiska krisen sedan depresseionen på 30-talet. Men jag vet att det går att rida ut även det. För tillsammans är man mindre ensam, man kan dela det svåra med någon som står en när och det är viktigt. Men än viktigare är att leva här och nu för om morgondagen vet vi inte vad som väntar. Vi vet vad vi planerat, men vi vet inte vad som kommer att hända. Och vem var den kloke mannen då? Jo, min pappa, som har börjat läsa min blogg!

Så med andra ord

Väggord från Maxin


Nettan
Ps glöm inte att delta i utlottningen som pågår till den 25/4 ♥

1 kommentar:

  1. Håller fullständigt med dig..det är mycket man kan vara utan..men inte sin familj..med dem klarar man allt.
    Kram Lotta

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin