måndag 13 april 2009

Planteringsfrossa även i Skåne

Årets påskhelg går mot sitt slut, de sista kvarvarande solstrålarna glimmar in genom våra handblåsta glasfönster och jag har njutit av en eftermiddag i lugnets tecken.

Tre arbetsdagar denna vecka, och nu är det bara imorgon och fredag som det stundar arbete. På lördag blir det obetalt arbete på årets stora Budkavle, 10-mila (orientering) men det är ok. Onsdag och torsdag blir det om vädret tillåter härligt trädgårdsarbete. Dagarna går snabbt nu i april, något som jag alltid tänkt på när jag tidigare jobbade i skolans värld, veckorna efter påsk till skolavslutning susade alltid fram, nu känns det som om det gör det även i år eftersom vi har en kille som slutar grundskolan.


Nog babblat, i går hade vi första stora planteringsdagen, på terrassen har vi två stora rännor som slukade varsin säck med jord innan vi kunde plantera något i dem. Penséer/Violer samt tusenskönor blev det. Vi ska även plantera dahlior och Ranukler när de frostfria nätterna är förbi, men det blir nog till att införskaffa mer jord först till vår tilltänkta rabatt, samt round up för att utrota alla nällor (nässlor) och tisslar (tistlar) som barnen är på jakt efter ständigt!


Plantering påbörjad, och min lilla hjälpreda är givetvis medResultatet


Nettan

2 kommentarer:

 1. Jag får skylla på att vi befinner oss längre norr ut, för inte kan det väl vara lathet som gör att jag inte planterat än... *host*.

  Bara två jobbdagar här, och det är så skönt. Fast jag kunde ha haft hela veckan ledigt om jag fått välja...

  Såg nedan om DVD boxar. Familjen Macahan = nostalgi!!!

  Kram,
  Lotten

  SvaraRadera
 2. Vad kul med blommor. Vi åker sent för då är det billigare i fjällen..här bor vi toppen bra för 2000 kr.
  Kram Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin