söndag 22 maj 2016

Sommarsöndag!

Blå himmel, lätt bris, turkost hav så långt ögat ser, lite slöjmoln och vi packar med oss frukost och äter den lutade mot en badhyttsvägg medan solen värmer skönt och den kvava luften vi vaknade till i morse är ett minne blått.  Kortare vandring idag då sonen följde med, men lika fint ändå. Att sitta där med ögonen slutna och bara lyssna på fåglar och på havet som rullar in är undebart och ger massor av energi.


Om bara några veckor kommer alla sommargäster att ha landat i Skanör-Falsterbo och stranden kommer att fyllas av alla som vill bada och sola. Vi brukar åka ner där och bada med jämna mellanrum men på senare år har vi börjat uppskatta stränderna på Sydkusten och Österlen mer då de inte är lika hårt belagda som Näset, även i norra Skåne finns vackra stränder. Vi får väl se vilka vi kommer att besöka i sommar?


Badhytterna i Skanör, vackra klara färger, många som är ute och går och njuter av det underbara vädret.  Jag fascineras av människorna som är ute så här på morgonen, det är antingen välbeställda skanörbor med hunden som ska rastas, eller intensiva löptränare, jag önskar jag kunde springa så men jag gillar att vandra i min egen takt, det är skönare. De välbeställda skanörsborna är oftast 60+ med en glad labrador eller någon annan typ av retriver.


I de små vikarna av hav finns vackra sjöfåglar och majestätiska svanar som glider fram genom vattnet, vackert, rofyllt och stilla. 


Väl hemma hamnade jag på trädäcket, tvätten och alla söndagsmåsten avklarade, bara avkoppling idag och bredvid mig på en dyna mästaren i mindfulness, Fenix den underbare, han älskar att vara ute, och kan chilla hur länge som helst, och vi har en otroligt godlynt kattkille i honom! Underbart och han är verkligen min ögonsten.

Förresten i dag bjuder jag på ett filmtips och det är filmen Colonia Dignidad som utspelar sig i Chile alldeles efter stadskuppen 1973, huvudrollerna spelas av Emma Watson, Mikael Nyqvist och Daniel Brühl. En otroligt spännande film som tar en vändning man inte förväntat sig och som leder till att man sitter som på nålar ända till slutet.
Ha en fantastisk vecka!

Kram

1 kommentar:

 1. Ja, vilken härlig helg ni har haft. Vilket väder!
  Vilket vatten!
  Förstår att ni letar upp stränder som inte är så befolkade. DET skulle jag också göra.
  Älskar stränderna med alla badhytter. Vackert.
  OCH tusen tack för filmtips.
  Kram!!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin