måndag 9 maj 2016

Sommar

Vår i Skåne? Nä varför det, det är väl onödigt? Eller hur? Jag ogillar att bli snuvad på våren, vi gick från vinterjackor för en och en halv vecka sedan till shorts, strandpremiär, grillkväll och sommarkänsla på bara några dagar, så sent som igår var termometern uppe i 26 grader ( 26 grader i maj, hallå!!! Högsommarvärme). Det jag funderar på nu är hur sommaren skall bli? Kommer det bli någon sommar eller?Vindkraftverk, på den skånska slätten, underverk för miljön, men när det är en hel park som står och snurrar är det lätt att höra dem och de är ju inte så vackra men okej bättre än kol-och kärnkraftverk i varje fall. Men vackra nej, inte alls.


Efter att barnen hämtats på lägret i lördags så var det dags för den årliga marknaden i byn, och i år deltog sonen tillsammans med övriga musiker från musikskolan som spelar afrikanskt slagverk, och barnen/ungdomarna var mycket mycket duktiga i sitt framförande, och det är gladmusik. Lite senare på lördagskvällen gick mannen och jag för att lyssna på Jack Vreeswijk som framförde musik av Cornelis men även eget material och det blev en fin kväll.
Grillat, absolut, finns nog ingen som inte har gjort det på vår gård denna helg, förra året kunde vi inte sitta ute och äta alls så här tidigt i maj, detta året har vi suttit ute både frukost, lunch och middag och blir sommaren så här fin så kommer däcket användas flitigt! Lycka!Och älskade kaprifol, förmodligen kommer den ha blommat över redan innan juni börjat i år men jag älskar doften av den, finns inget härligare en ljum försommarkväll, äh förresten skippa försommaren, det är ju lika varmt i dag. 


2 kommentarer:

 1. Ja, tänk vad varmt ni har haft det. OCH har det. Verkligen sommar.
  Ja, vi ska hoppas att det blir en fin sommar iår. Att denna sommar i maj inte blir "allt" sas. Men det tror jag inte, jag tror på en fin sommar.
  Kaprifol ja, den är underbar!!
  Den doften är nästan den finaste som finns.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det förutom värmen (25 grader) skyhöga halter med björkpollen och sonen vaknade både prickig och igenmurad. Vi valde att stanna hemma och iväg för att få i honom lite mediciner! Nu är vi bättre rustade för morgondagen.
   Ja vi hoppas verkligen att detta inte är allt då blir det ingen kul semester!

   Kram

   Radera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin