lördag 4 januari 2014

Min längtan efter vinter...

Att bo i södra Skåne har både sina för och nackdelar, en av nackdelarna är att vintrarna oftast är milda, gröna och blöta och jag skulle nog trivas bra i typ Alaska, eller norra Kanada eller någonstans i Norrland för jag älskar vinter, snö och kyla. Jag saknar att åka skidor och skridskor, har man tur kan man göra det i norra Skåne på vintern men det har hittills inte gjort att jag köpt vare sig skidor eller skridskor till mig eller barnen för det är inte lönt.

Men oavsett så älskar jag årstiden vinter väldigt mycket och jag hoppas fortfarande på klara kalla vintriga dagar. För visst kan det bli vinter även i Skåne.Lite vinterbilder från förr som har varit med i bloggen genom åren. Att se det vackra i allt det vintervita gör att jag längtar lite extra efter allt det ljusa som  snön bidrar till.

Vackra vinterbilder kommer det säkert från mina bloggvänner och släktingar på andra sidan Atlanten efter den snöstorm som de haft där, lite avis är både dottern och jag som saknar snön.

För er som undrar så vet vi nu resultatet av våra insatser under nyårsnatten på olyckplatsen vi kom till att mannen,som var livshotande skadad har gått till allvarligt men stabilt och kvinnan var lindrigt skadad så det känns bra att veta att man gjorde skillnad.  

3 kommentarer:

 1. Här längtar vi också efter snö och kyla, om det kan vara någon tröst :-)
  Är inte alls sugen på att börja jobba igen och vara ute med barnen i den geggan som är nu, men vädret rår vi ju inte på tyvärr.
  Skönt för er att få veta att det går åt rätt håll med de skadade.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Trist med olyckshändelser men fint att ni kunde göra skillnad! Vardagshjältar!

  Jodå, trist med det gråa vädret och jag vill också ha lite vinter. Men bara lite, inga tråkiga och hala vägbanor tack!

  Ha en fin kommande vecka!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 3. Jag med, jag är precis som du. Jag skulle lätt kunna bo i Alaska, eller norra USA och Kanada, och såklart i norra Sverige. INGA problem. Jag skulle njuta enormt av vintern.
  Vår längtar jag INTE efter, det kan iaf inte bli vår nu. Den kommer i mars.
  Förstår att du vill ha snö och kyla. Jag är ju precis likadan som du då det kommer till detta! Imorrn ska vi få snorkallt, men jag tror inte det blir snö.
  Vi fick SÅ vacker snö mellan torsdag och fredag. En njutning.
  Bilder finns på min blogg.
  Stora kramar!!!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin