torsdag 27 januari 2011

Vad är rätt och vad är fel

Tom på ord, på tankar och på känslor sätter jag mig ner och försöker att skriva. Jag tror att skrivandet i bland är en säkerhetsventil för mig. Ett sätt att bevara min helhet och hitta nya tankebanor när de gamla stöter på stoppskylten som talar om att här tar spåret slut, (jag ser framför mig den där bilden med två korsade brädor och texten "the road ends here" och blinkande varningslampor)! För länge sen, snart tio år sedan dundrade jag rätt bra in i den tunnelväggen och jag uppskattade det inte, har sedan dess blivit duktig på att tyda kroppens signaler när den talar om att nu är de stopp, nu orkar du inte mer, förra gången bytte jag bana, fick tvillingar och förverkligade min dröm om att skola om mig till sjuksköterska. Den här gången har jag själv dragit i bromsen, det är dags att jag tar hand om mig själv också, inte bara alla andra. Jag har tränat på att använda ordet nej på ett vänligt men bestämt sätt och det fungerar när jag verkligen menar nej, (om jag bortser från när jag säger nej för femtielfte gången till barnen då).

Men idag är jag som tom på allt, känslor, tankar, motivation. Att möta livet här och nu, värdesätta de små handlingarna och orden, helheten och att finna en ro i att här och nu kan jag inte göra mer är oerhört viktigt, för annars börjar varningsklockorna och lamporna att plinga och blinka.

Men att sedan känna den där otillräckligheten kan göra mig så handlingsförlamad och allt går på sparlåga här hemma. Har inte lust att uppdatera bloggen med mina intressen ifråga om inredning, har inte lust att skriva om mina vardagsäventyr med barnen. Allt det känns så litet, så småaktigt att visa på att vi är lyckliga och vilken tur vi haft.  Just nu orkar jag inte med det, många av mina bloggvänner skriver om kampen med att få dygnets timmar och veckans dagar att räcka till, jag önskar att situationen vore så enkel, men den är mer komplex.

I huvudet just nu snurrar bara ordet varför? Varför gör jag detta? Vilket syfte? Hur? När? Om?
Förmodligen får jag om möjligt en kommentar på detta om jag har tur, om inte så har jag i varje fall fått rensa systemet idag!

3 kommentarer:

 1. Ibland har man mer ork, ibland mindre. Vissa dagar är man ledsen för ingenting, andra lycklig för allt fint man har runt omkring sig. Ha en bra dag vännen!

  SvaraRadera
 2. Jag tittar in här ibland...jag älskar verkligen hur du formulerar dig med orden. Upptäcker att jag ibland vill sno dina rader, de passar såå in i mitt liv...
  Jag hoppas att du får lust och ork att fortsätta skriva lite då och då...här på din fantastiska sida!
  Massor av kramar

  SvaraRadera
 3. Dina ord berör mig. Kanske allra mest för att jag känner igen mig i de där orden. Jag small själv in i den berömda väggen för några år sedan och det har varit en kamp att ta sig, inte tillbaka, men fram till ett nytt bättre liv. Precis som du så måste jag dra i handbromsen ibland. För bland det viktigaste jag har lärt mig på denna resa är att lyssna på min kropp och kunna säga nej. Säga nej för att kunna säga ja till mig själv.

  Bloggandet ska vara roligt och inte kännas kravfyllt och som ett måste. Skriv när du vill och om det du vill. Jag har ju själv nästan precis hittat hit så jag hoppas ju att du kommer vilja blogga ett tag till. Men bara när DU vill.

  Ta hand om dig!

  Kram Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin