torsdag 3 september 2015

Media svämmar över...

... av bilder från tragedierna som utspelar sig i medelhavsområdet. Hur barn sätts i båtar av sina föräldrar med hopp om att de ska ses igen på andra sidan vattnet, i trygghet, och hur det tryggheten byts till total katastrof, hur familjer splittras för alltid med outhärdliga konsekvenser som påverkar framtiden för så många människor. Som mamma får jag panik när jag tänker på dessa föräldrars val, som barnsjuksköterska vill jag inte se ett enda dött barn till på en mediabild för det är inte ok, barn ska inte behöva dö på väg mot trygghet, de ska inte dö i onödan på grund av andra människors vinning.

Europa är rikt, rikt på resurser, rikt på know how, rikt på kunskap, om alla vi som har kunskap anstränger oss och delar med oss av tid, pengar  och kraft så skulle inte en enda flykting behöva dö på väg till trygghet. För det är givet ingen människa vill leva i krig och förödelse, med oro i magen över att inte veta om man är trygg en natt till innan man måste fly, och när man sen har flytt hamnar i något som kanske utvecklas till att bli ännu värre.

Idag har jag bidragit ekonomiskt, och min förhoppning är att just du som läser här och nu också bidrar fast din familj är i trygghet, för genom att sträcka ut din hand och ta någon annan i hand kan du förändra liv, det du gör för någon annan kan någon annan behöva göra för dig.

Våga hjälpa, våga förändra!


2 kommentarer:

 1. Tack för att du skriver om det här Nettan! Jag håller med dig, till 100%! Var en del av förändringen, var en aktiv medmänniska.

  Som du kanske vet, arbetar jag med support och program både för barn och familjer i kris eller för att de bor där det inte finns tillräckligt med resurser att tillgodose barns rättigheter och behov.

  Det är så viktigt att vi alla sträcker ut en hand och bidrar för att ge de som behöver, hjälp och support.

  Kram vännen!

  Lotta

  SvaraRadera
 2. Viktiga och värmande ord Nettan. Det värmer hjärtat att se den medmänsklighet och vilja till att sträcka ut en hand som dagligen visas. Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi hjälpa. Alla kan vi göra något och bidra på något sätt för att hjälpa de som flyr för sina liv.

  Kram Lotta

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin