söndag 11 januari 2015

Egon, föredrar nog det norska namnet på stormen Nina...

... och om det har blåst? Jodåsåatt, så in i norden har det blåst, och det har regnat horisontellt och ja det blåser fortfarande fast inte lika intensivt och ettrigt som det gjorde i natt.
Vi har kunnat sova oss igenom det mesta men inte allt, långt ifrån allt.  Och som om det inte räckte med en ettrig storm denna helg så ska det fortsätta att blåsa. Jag längtar efter vinter, hela min själ längtar efter snö, efter fina vita flingor och inte mer regn eller blåst förhoppningsvis vänder detta milda regnväder snart till lite vinter även för oss i södra Sverige.I går innan stormen drog in för fullo körde jag ner till hamnen tillsammans med sonen för en promenad på piren, och ja blåste gjorde det ju och blöta blev vi men vatten är inte farlig. Fick till några bilder och måste säga att den med måsarna gillar jag mycket, funderar på att göra en tavla av den i framtiden. Väl hemma under eftermiddagen och kvällen igår var det bara till att kura ihop sig medan vinden ven runt knutarna på huset och det kändes som om taket skulle lyfta vilken sekund som helst. Men nu idag är det lite lugnare vilket är sköntVår lilla katt var oerhört orolig under gårdagskvällen, han gillar inte stormar. Han är hela familjens lilla bebis, att fostra en liten kattunge tar tid och arbete men det är tur att han är så söt mellan varven och inte bara busig hela tiden. Uppskattar när han gör som han gjorde hos dottern härom kvällen då han bara kryper nära och vill vara trygg och få sova gott.Nu ligger en ny vecka runt hörnet och vi ska vinka hej då till store sonen som åker tillbaka till sitt universitet, och så ska vi hitta in i våra vardagsrutiner med jobb och skola, aktiviteter och det som helt enkelt är vår vardag. Jag funderar på att göra lite förändringar i bloggen men det blir mer om det i ett eget inlägg.

Kram

1 kommentar:

 1. Vilken grym storm ni haft. Min svåger Håkan, som var här i jul, förlorade så mkt skog under Egon. Han kommer från Småland och äger en hel del skog i trakterna runt Ljungby. Han är så uppgiven nu. Han förlorade så mkt under Gudrun också. Hatar verkligen stormar av det slaget. USCH!!
  Jag vet, det är omöjligt att sova då stormer ryter. Tycker det är så otäckt med stormvindar som nästan gränsar till orkan.

  Jag är som du, varenda fiber i min kropp vill ha vit vinter och snöfall. Vi har ju haft en veckas snö nu. I skrivande stund regnar det bort.
  Jag skulle trivas med att bo i Alaska :-)

  Jaha, och tillbaka till uni för din stora son. Jag vet hur det känns.

  Kramar från mig!!!

  SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin