lördag 20 september 2014

Veckan i punkt

Punkter på en lördag, tja varför inte, eftersom luften gick ur mig rätt ordentligt i tisdags...



* Att jobba natt sliter, och jag har tagit två extra på två veckor, nu blir det nog inte några fler sådana för min del, det sliter för hårt helt enkelt. I sociala media följer jag regionens utspel och tycker det ska bli skönt att byta arbetsgivare, jag är dock väl medveten om att gräset inte är grönare på andra sidan men det ska bli kul att arbeta med det friska. Inte klokt egentligen hur vi som arbetar med människor behandlas, det är människor som arbetar och möter andra människor och för att orka måste personliga åsikter och förhållningssätt sättas åt sidan. Men att arbeta inom sjukvården är inte enbart altruistiskt och göra gott, vi har en profession och är utbildade att möta våra medmänniskor när de är som mest utsatta, så ge oss tid, och rätt lön för arbetet och slit inte ut oss som disktrasor.




* I tisdags då? Vi lämnade vår trotjänare till bil som vi haft sedan 2001 på verkstad i hopp om att kunna laga den, efter en halvtimme ringde de från verkstaden och bilen hade fått sin dom, det gick inte att laga den igen, utan det är bara skrot. Så för samma kostnad som reparationen borde ha kostat har vi nu bytt upp oss storleksmässigt ( fast vi skulle ju köpa en bättre miljöbil när vi skulle byta...) eftersom vi inte kan vara utan bil så får vi ha en mellanbil tills vi har sparat ihop till en sådan som vi tänkt oss. Å andra sidan är det bra med en kombi ett tag till.

* Onsdag och torsdag, promenader, jobb på det nya jobbet några timmar för att inte ligga helt efter och sedan välbehövlig  vila, förkylningen finns fortfarande kvar i kroppen och gör sig påmind. Musiklektioner med dottern, hon jobbar på bra och imponerar så på mig!




* Och helgen då? Till viss del på jobb och i morgon blir det tåget till Göteborg och stödja sonen i beslutsfattande om celloinköp. Så det blir en trevlig dagstur hoppas jag.

1 kommentar:

  1. Det är alltid effektivt att skriva i punkt. Gillar det.
    Tänk vilken musikaliskt familj ni är! Underbart!
    Förstår då väl att du ser fram emot att byta bort nattarbetet mot dagtid o även med friskvård.
    Ja, och fram för mkt högre lön för er inom vården!!! Bättre arbetsklimat etc.
    Kramar!

    SvaraRadera

En rad eller två uppskattas alltid, kul att just du tar dig tid!♫♪♫

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin